A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Vip_Potpis_ugovora.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vipnet kupio B.net za 93 milijuna eura | Politika+
Tvrtke

PREUZIMANJE: Vipnet kupio B.net za 93 milijuna eura

Vipnet je izvjestio kako je sklopio ugovor o preuzimanju kabelskog operatora B.neta za 93 milijuna eura.

Piše: Politikaplus

Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-a, potpisali su ugovor kojim će Vipnet steći 100 posto vlasništva u B.net-u.

 

 

Ukupna operativna vrijednost transakcije uključujući i preuzimanje ukupnog duga iznosi 93 milijuna eura (što u ovom trenutku iznosi 690 milijuna kuna). Završetak transakcije se očekuje u drugoj polovici 2011. godine, a podložna je odobrenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

 

B.net je najveći hrvatski kabelski operater koji nudi fiksnu telefoniju, širokopojasni pristup internetu i televizijske usluge, usmjeren prvenstveno na privatne korisnike.  Njegova mreža trenutno pokriva više od 266.000 domova što je oko 18 posto ukupnog broja kućanstava u Hrvatskoj, a u nju je danas uključeno 119.900 domova, od čega 55.000 širokopojasnim vezama. Ponudom satelitskih TV paketa digitalne HD kvalitete, B.net je osigurao nacionalnu TV pokrivenost.

 

- B.net je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja, vođena vrhunskim profesionalcima. Ovime dodatno osnažujemo svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta te smo u mogućnosti korisnicima ponuditi mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge kao i napredne televizijske usluge. B.net je bio logičan izbor za nas jer ima naprednu i vlastitu infrastrukturu čime je osigurana neovisnost poslovanja – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

 

Kako navode u Vipnetu, svojim korisnicima sada će biti u mogućnosti ponuditi potpuni portfelj telekomunikacijskih, ali i televizijskih usluga za privatne i poslovne korisnike. Ovom akvizicijom Vipnet će dodatno osnažiti poziciju vodećeg tržišnog inovatora koji je u potpunosti spreman odgovoriti na sve zahtjeve vezane uz očekivani snažan rast broadbanda,  televizije i multimedijalnih proizvoda na hrvatskom tržištu.

 

-  Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je upravo Vipnet ponudio najpovoljniju ponudu i uvjete za daljnji razvoj B.neta te što će postati njegov novi vlasnik. Ova akvizicija je dio prirodne i očekivane konsolidacija telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj. Vipnetovo dugogodišnje tržišno iskustvo, inovativnost i prepoznatljivost osigurava B.netu, kao vodećem alternativnom i najbrže rastućem telekom operateru u Hrvatskoj, stabilnost i daje dodatni poticaj za daljnji rast i razvoj. – izjavio je  Adrian Ježina, predsjednik Uprave B.neta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

preuzimanje, Bnet, VipNet