A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bušotina%20nafte.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

ExxonMobil našao novo ležište nafte u Meksičkom zaljevu | Politika+
Burze

NOVO NALAZIŠTE: ExxonMobil našao novo ležište nafte u Meksičkom zaljevu

Naftna korporacija ExxonMobile objavila da je pronašla ležište nafte u Meksičkom zaljevu.

Piše: NCL

'To je dobra vijest za američku industriju nafte, no nije vjerojatno da će imati učinak na svjetsku opskrbu naftom, ocijenio je Manouchehr Takin, viši naftni analitičar Centra za globalne energetske studije u Londonu

 

Naftna korporacija ExxonMobile objavila je u srijedu da je pronašla novo ležište nafte u Meksičkom zaljevu, koje bi moglo sadržavati 700 milijuna barela, prenosi portal poslovnih vijesti CNNMoney..

Tvrtka je objavila da je njezina prva dubokomorska buštotina nakon ukidanja moratorija na istraživanje u Zaljevu, pronašla već drugo novo ležište nafte i plina.

"To je najveće otkriće u Meksičkom zaljevu u posljednjem desetljeću", rekao je Steve Greenlee, predsjednik Istraživačke kompanije ExxonMobilea u priopćenju za tisak.

To je dobra vijest za američku industriju nafte, no nije vjerojatno da će imati učinak na svjetsku opskrbu naftom, ocijenio je Manouchehr Takin, viši naftni analitičar Centra za globalne energetske studije u Londonu.

Takin kaže da svijet troši oko 72 milijuna barela sirove nafte dnevno. Posljednji pronalazak bio bi dovoljan da osigurava energiju za svijet kroz 10 dana, kazao je, dodajući kako će ExxonMobileu trebati nekoliko godina bušenja, crpljenja, rafiniranja i prodaje te nafte potrošačima.

Najveći učinak novoga otkrića jest što ono dokazuje, zajedno s drugim nedavnim otkrićima u Meksičkom zaljevu, da još uvijek postoje izvori nafte koje tek treba otkriti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Meksički zaljev, MexxonMobil, novo nalazište nafte