A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ergovic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uspješno izdanje 120 milijuna eura obveznica Nexe grupe | Politika+
Burze

OBVEZNICE: Uspješno izdanje 120 milijuna eura obveznica Nexe grupe

Nexe Grupa izdala je najveće korporativno izdanje obveznica u povijesti hrvatskog tržišta kapitala.

Piše: Nacional.hr

Nexe Grupa uspješno je izdala najveće korporativno izdanje obveznica u povijesti hrvatskog tržišta kapitala u visini 120 milijuna eura.

 

Investitori su pokazali jasan interes da podupru ovo izdanje u kojem su sudjelovale brojne banke, mirovinski fondovi, investicijski fondovi, osiguravajuća društva te ostali institucionalni investitori.

 

Uspješno izdanje i tako velik interes pokazuje povjerenje investitora u potencijal Nexe Grupe zbog čega sam iznimno ponosan. Ovaj uspjeh i povijesno veliko izdanje korporativnih obveznica na Zagrebačkoj burzi pokazuje da je Nexe Grupa jedna od vodećih domaćih kompanija prema transparentnosti poslovanja i primjeni visokih standarda u korporativnom upravljanju", izjavio je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe.

 

Nove korporativne obveznice Nexe Grupe izdane su na 30 mjeseci uz kupon od 7,825 posto, a agent izdanja bio je Auctor d.o.o.

 

Nexe Grupa je u prva četiri mjeseca ove godine, unatoč još uvijek teškoj situaciji u građevinskom sektoru u čitavoj regiji, ostvarila značajan rast prihoda i profitabilnosti. U prva četiri mjeseca prihodi od prodaje Nexe Grupe porasli su za čak 22,58 posto - sa lanjskih 254,8 milijuna kuna na ovogodišnjih 312,4 milijuna kuna. U isto vrijeme, profitabilnost Grupe mjerena pomoću dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je više od 6 puta, na 30,9 milijuna kuna. Iste trendove u unapređenju poslovanja, rastu prihoda i profitabilnosti pokazuju i podaci za svibanj.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nexe grupa, ivan ergović, obveznice