A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vesna%20pusic.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pusić: Ovo je prva faza početka hrvatskog života u europskom okviru | Politika+
Hrvatska

KRAJ PREGOVORA: Pusić: Ovo je prva faza početka hrvatskog života u europskom okviru

'EU će nam dati veće jamstvo kvalitete života, ljudskih prava i kvalitete standarda hrvatskih građana.'

FOTO: Vesna Pusić
FOTO: Arhiv
Piše: Nacional.hr

Predsjednica kluba zastupnika HNS-HSU u Hrvatskom saboru i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU Vesna Pusić, u petak je na konferenciji za novinare u Opatiji, ocijenila je da je današnja objava o završetku pregovora Europske komisije s Hrvatskom prva faza početka hrvatskog boravka i života unutar europskog okvira, ne samo zemljopisnog, povijesnog i kulturnog, nego i političkog.

 

Govoreći o bojaznima građana Hrvatske da će zemlja izgubiti dio suvereniteta, Vesna Pusić je kazala da se sva ograničenja i pravila koja nosi članstvo u EU odnose na ponašanja političkih elita a ne na građanstvo.

 

"Kad bi kod nas vladao stav da su političke elite, bez obzira na stranke tako savršene i tako dobro rade svoj posao da im ne treba nikakvo formalno pravno i institucionalno okruženje koje će dodatno osigurati smanjenje korupcije i djelovanje institucija tada bih rekla da nam EU ni ne treba. Ali kako to nije tako i za sve, a posebno za početničke političke elite kao što su naše, korisno je imati okvir ponašanja i funkcioniranja koji naglašava odgovornost, polaganje računa, promatranje politike kao uslužne i ciljno usmjerene djelatnosti. ", rekla je, ocjenjujući da će EU dati veće jamstvo kvalitete života, ljudskihprava i kvalitete standarda hrvatskih građana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pregovori, europska unija, hrvatska, vesna pusić