A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadraka%20kosor-sjednica4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Kosor: Karamarko mi je rekao da je policija dobro odradila posao | Politika+
Hrvatska

RIJEČ PREMIJERKE: VIDEO Kosor: Karamarko mi je rekao da je policija dobro odradila posao

Premijerka je kazala kako se jučer nakon prvih informacija o nasilju u Splitu dva puta čula s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i rekla da smatra da je policija dobro odradila svoj posao.

FOTO: Arhiv
Piše: Nacional.hr

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je, komentirajući nasilje na splitskom gay prideu, osudila svako nasilničko ponašanje i upozorila da ustavne vrednote i Zakon o suzbijanju diskriminacije zabranjuju diskriminaciju bilo koga.

 

Premijerka je kazala kako se jučer nakon prvih informacija o nasilju u Splitu dva puta čula s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i rekla da smatra da je policija dobro odradila svoj posao.

 

"Budući da imam informacije da je 137 osoba uhićeno, vjerujem da je policija radila u skladu s propisima, ali još će se na tome raditi", izjavila je predsjednica vlade danas u Gornjoj Bistri, gdje je prisustvovala 7. smotri Saveza izviđača Hrvatske.

 

Upitana što bi poručila Splićanima koji se srame fašističkih ispada svojih sugrađana, Kosor je ponovila kako osuđuje svako nasilje bilo koga prema bilo kome.

 

Dodala je kako je jučerašnji napad i na novinare pravi pokazatelj do čega nasilje i mržnja mogu dovesti. "To je nešto što se ne može tolerirati u Hrvatskoj", poručila je premijerka.

 

Upitana da prokomentira izjavu predsjednika HSS-a Josipa Friščića da će njegova stranka sama izaći na izbore i neslužbene informacije iz HDZ-a da su odbili koaliciju s HSS-om, premijerka je rekla kako ne komentira neslužbene informacije i dezinformacije.

 

"Što se tiče suradnje s HSS-om ona je bila jako dobra i moja iskustva su odlična. Vladajuća je koalicija dosegnula jedan od povijesnih ciljeva, a to je završetak pregovora za ulazak RH u EU", rekla je Kosor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, gay pride, split, neredi