A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/pride_split109-110611.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Svjetski mediji o napadima u Splitu: Hrvatska je konzervativna zemlja s moćnom crkvom! | Politika+
Hrvatska

GAY PRIDE: Svjetski mediji o napadima u Splitu: Hrvatska je konzervativna zemlja s moćnom crkvom!

'Moćna crkva javno zagovara stav da je homoseksualnost bolest i perverzija.'

FOTO: Ove slike s ulica Splita obišle su cijeli svijet
FOTO: Cropix / Index.hr
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Split i napad na sudionike gay povorke vijest je gotovo svih svjetskih medija. Vodeće novinske agencije izvijestile su tijekom popodneva i noći o divljanju na prvom Split Prideu, a 'cvit Mediterana' prikazan je  kao konzervativni centar Hrvatske.

 

Tako France Press, u osvrtu na događaje iz Splita, piše da je hrvatsko društvo konzervativno, s moćnom Rimokatoličkom crkvom koja javno zagovara stav da je homoseksualnost bolest i perverzija.

 

- Gotovo 88 posto stanovnika ove bivše jugoslavenske republike koja broji 4,4 milijuna stanovnika su katolici, prenosi agencija. Uz napomenu da je nasilje osudio i Amnesty International, donose i izjavu Sanje Juras iz lezbijske grupe Kontra.

 

- Ovo okupljanje u Splitu pokazalo je da u Hrvatskoj nemate pravo izabrati homoseksualnost, jer ovdje nema vladavine prava.

 

Problem za imidž Splita u svijetu, moglo bi biti upravo to što su najutjecajnije novinske agencije prenijele iscrpan izvještaj o divljanju ekstremista, jer tisuće tiskovina, televizija i portala sa svih kontinenata preuzima njihove vijesti.

 

O splitskoj krvavoj suboti, tako, piše kanadski Toronto Sun, Voice of Russia, Taiwan News i američki Forbes, dok mnogi od njih napominju da je iste večeri u Rimu održan Pride pred više stotina tisuća ljudi i uz nastup Lady Gage. Reuters Split naziva konzervativnim središtem Hrvatske i napominje da su nasilnici sudionike povorke gađali bocama i kamenjem

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

neredi, gay pride