A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hajdas.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hajdaš: Bez ulaganja u znanje do 2025. biti ćemo perači guzica | Politika+
Mojbiz

NEDJELJOM U DVA: Hajdaš: Bez ulaganja u znanje do 2025. biti ćemo perači guzica

Osvrnuo se i na nerede na Gay paradi u Splitu, te rekao da Krapina ne bi na nju reagirala tako konzervativno kao Split.

FOTO: Siniša Hajdaš Dončić
FOTO: Arhiv
Piše: VLM

Mladi lav SDP-a i jedna od uzdanica Zorana Milanovića na predstojećim izborima, kako mu se u posljednje vrijeme tepa, krapinsko - zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 u kojoj je uredniku Aleksandru Stankoviću dao svoje (i stranačko) viđenje izlaska Hrvatske iz krize, te se osvrnuo na aktualnu političku situaciju u zemlji.

 

- Čudan je bio moj put bavljenja politikom i iskreno, prelamao sam da li ući u politiku jer ono što u posljednjih 20 godina gledamo u Hrvatskoj nije politika, već politikanstvo i to mi se gadilo. Ali nismo svi isti, shvatio sam da politika može biti dobra i djelovati za javni interes - rekao je Hajdaš Dončić. Prije toga osvrnuo se na nerede na Gay paradi u Splitu, pritom rekavši da Krapina ne bi na nju reagirala tako konzervativno kao Split.

 

Za Europsku uniju rekao je da mora biti isključivo oruđe i alat za postizanje boljeg standarda, a nikako ne isključivo cilj kojem se teži, dok je na upit kako izaći iz krize ponudio dugoročnu i kratkoročnu strategiju.

 

- Bez istinskog ulaganja u spoj znanosti, obrazovanja, istraživanja i biznisa, Hrvati će do 2025. godine biti perači guzica i kosači trave - rekao je Hajdaš Dončić, nadodavši da je potrebno srezati broj zaposlenih u javnoj upravi, ali ne u prvom koraku po dolasku na vlast (ako SDP pobjedi na izborima) i isključivo u dogovoru sa sindikatom, kao što je i on učinio kada je postao župan.

 

- Potrebno je ulagati u energetsku učinkovitost, te radnicima u tekstilnoj i sličnim industrijama koji imaju male plaće država treba pokriti razliku između bruto i neto plaće koja iznosi 200-ak kuna. Prvo će na sebe vezati proizvodnju, što će povećati potrošnju, a tih 200-ak kuna će radnici potrošiti na hranu, koja je značajan dio hrvatske industrije. Drago mi je ako su ovi savjeti sada pomogli gospođi Jadranki Kosor - nadodao je Hajdaš Dončić, rekavši da SDP, kao ni građani Hrvatske, ne zna pravo financijsko stanje zemlje, a kao rješenje SDP-a za gospodarski oporavak, što je dogovoreno na posljednjem sastanku stranačkih čelnika u Termama Jezerčica, ponudio je decentralizaciju - više novca za općine gradove i županiju, te veća ulaganja u gospodarstvo.

 

Gubitak SDP-a na prošlim izborima opravdao je činjenicom da predsjednik stranke nije bio kandidat za premijera, a za Ljubu Jurčića rekao je da je dobar ekonomist koji je u politici previše lutao.

 

Hajdaš Dončić smatra da je general Ante Gotovina samo vojnik, koji nije trebao završiti u Haagu, ne želeći ga definirati ni kao heroja ni kao zločinca. Na poslijetku, priznao je da je tetoviran, da je kao tinejdžer probao pušiti travu, ali i da je uspješno prebolio sarkoidozu, zbog čega je prestao biti vegetarijanac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gay pride, ljubo jurčić, SDP, Siniša Hajdaš Dončić, krapina