A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dubrovnik.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EU će turizmu donijeti više gostiju i 300 milijuna eura potpore! | Politika+
Mojbiz

ŠTO IDE UZ ZVJEZDICE: EU će turizmu donijeti više gostiju i 300 milijuna eura potpore!

Privatni sektor iz strukturnih fondova EU može povući i 50% novca nepovratno, kaže ministar Bajs.

FOTO: Dubrovnik bi mogao još više profitirati nakon što Hrvatska postane članicom EU
FOTO: Arhiv
Piše: Večernji list

Na zvjezdicama EU, koje se Hrvatskoj smiješe od 1. srpnja 2013., ogrijat će se i hrvatski turizam. Za imidž i strane investicije blagotvorna je već i sama preporuka datuma ulaska, a članstvo bi trebalo povući i cijeli niz konkretnih beneficija. Ukidanje granica jadransku će obalu, na kojoj već dominiraju turisti iz zemalja Europske unije, još više “približiti” građanima EU, a i investicijska će pravila potencijalnim ulagačima biti osjetno “bliskija”, s manje nepoznanica i neočekivanih prepreka nego u proteklim desetljećima.

Sa 1. srpnja 2013. past će i ograda kojom Europska unija pokušava zaštititi turizam zemalja članica. Naime, EU je lani, zbog uzastopnog višegodišnjeg pada tržišnog udjela u svjetskom turizmu, usuglasila dvadesetak dugoročnih zaštitnih mjera, a dvije su već ove godine intenzivno na snazi. Uz obilne subvencije u 2011. se tako isključivo unutar granica EU potiču putovanja turista treće dobi te maturanata, a, recimo, španjolski turistički radnici, koji imaju ugovor s Poljskom o umirovljeničkim putovanjima, ne kriju koliko je taj aranžman dobrodošao njihovu turizmu.

 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir bajs, turizam, europska unija