A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/split%20gay%20pride.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ozlijeđeni profesor iz Splita: Policija je fingirala zaštitu! | Politika+
Hrvatska

SRAMOTA ZBOG PARADE: Ozlijeđeni profesor iz Splita: Policija je fingirala zaštitu!

'Glavnim krivcem držim policiju, koja je mogla spriječiti nasilje. Policajci su bili postavljeni kao da očekuju da će se nasilje dogoditi iz redova sudionika parade.'

FOTO: Ilustracija
FOTO: Pixsell / Večernji list
Piše: Jutarnji list

Naime, profesor sa splitskog sveučilišta Mislav Kukoč jedan je od onih koji su ozlijeđeni u subotu u divljačkom napadu na prvu splitsku Paradu ponosa.

Kazao je da je 'cvao' zbog reakcije svojih sugrađana koji su na potezu od Đardina do Rive pljeskali i mahali paradi, no susret s huliganima na Rivi koštao ga je ozljede glave. Naime, Kukoča je pogodio netko iz gomile.

"Slušajte, primitivizma ima svugdje na svijetu, a danas se u nas primitivizam iskazuje kao poželjan obrazac ponašanja prije svega zahvaljujući vlastima, i to ne samo na našoj lokalnoj razini, nego i na državnoj. Nije čudo da je nakon objavljivanja fotografije Hrvoja Maleša, predsjednika Hajduka s ustaškom kapom na glavi, fašizam eskalirao i na stadionu i na ulici. Ljudi se ne stide svoga primitivizma nego se time ponose, ne nastoje se prilagoditi urbanoj sredini nego upravo obratno, nastoje primitivizirati svoju sredinu", komentirao je Kukoč za Jutarnji list. 

 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gay pride