A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kerum.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SDP: Kerum je svojim nedjelovanjem pridonio nasilju | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: SDP: Kerum je svojim nedjelovanjem pridonio nasilju

Sloboda čovjeka, na koju se gradonačelnik poziva, nije kamen u glavu. Prije parade nije se trebao ograđivati nego poručiti da se nasilje neće tolerirati, kažu u SDP-u.

FOTO: SDP je kritizirao splitskog gradonačelnika Željka Keruma
FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Splitski gradonačelnik Željko Kerum viđen je u kafiću na Rivi tijekom divljanja protivnika Gay Pridea. Vidio je kolika je količina mržnje iskazana i zato je još čudnija njegova izjava da su građani došli iskazati svoje nezadovoljstvo, na što imaju pravo.

 

Prije parade nije se trebao ograđivati nego poručiti da se nasilje neće tolerirati, kažu u SDP-u.

 

Sloboda čovjeka nije kamen u glavu. Nitko nema pravo svoje nezadovoljstvo iskazati kamenovanjem neistomišljenika'  rečeno je u splitskom SDP-u gdje je održana konferencija za novinare u povodu izjave Željka Keruma nakon nereda u subotu.

 

Splitski gradonačelnik smatra da su Splićani konzervativni katolici pa su zato došli na Rivu. Rekao je da nije prihvatljivo da netko baca kamenje, ali drži da svi imaju slobodu iskazati svoj stav.

 

'Kerum je zasigurno djelomice odgovoran zbog svega što se dogodilo. On se i ranije ograđivao od Gay Pridea ističući da unatoč tome što je dao dopuštenje to nije dio njegova svjetonazora. Umjesto toga on je trebao javno poručiti da je svako nasilje neprihvatljivo i da se neće tolerirati. Čak je i svojim nedjelovanjem doveo do toga da se sve ovo dogodi', rekao je Damir Krstinić, dopredsjednik županijskog SDP-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko kerum, gay pride