A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/nuklearna_energija.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Problemi za EU: Tko će platiti zatvaranje njemačkih nuklearki? | Politika+
Burze

OPREČNE REAKCIJE: Problemi za EU: Tko će platiti zatvaranje njemačkih nuklearki?

Ostale članice Europske unije, prenosi Deutsche Welle, boje se da će zatvaranje njemačkih nuklearki rezultirati povećanjem cijena i poteškoćama u opskrbi električnom energijom.

FOTO: Arhiva
Piše: Poslovni dnevnik

Odluka njemačke vlade o skorom zatvaranju nuklearki izaziva oprečne reakcije: jedni odluku pozdravljaju, drugi pitaju tko će to platiti, piše Poslovni dnevnik.

Europski povjerenik za energetiku Günther Oettinger je najavio izradu analize posljedica odluke njemačke vlade. On je priznao da ta odluka ima utjecaja na njemačke susjede, ali je istodobno upozorio da druge zemlje imaju deset godina vremena, budući da bi nuklearke trebale postupno biti zatvorene do 2022. godine. No, ta bi analiza trebala biti gotova tek u jesen, ali bi zato zbog velikog nezadovoljstva u EU-u izvanredna sjednica ministara za energetiku mogla uslijediti i ranije, barem tako tvrde diplomatski izvori u Bruxellesu.

 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nuklearka