A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/gay%20pride%203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pokrenuta web stranica na koju se stavljaju slike homoseksulaca! | Politika+
Hrvatska

SKANDALOZNO: Pokrenuta web stranica na koju se stavljaju slike homoseksulaca!

Pokrenuta stranica koja je svojevrsni poziv na linč homoseksualca i lezbijki.

FOTO: Gay Pride u Splitu
FOTO: Pixsell / Dnevnik.hr
Piše: Dnevnik.hr

Nakon što je jučer Facebook grupa koja je pozivala na mržnju ugašena, danas se na internetu pojavila stranica homopopis.com na kojoj tko god želi može postaviti slike navodnih homoseksualaca i lezbijki.

Nepoznati autor poziva građane da fotografiraju homoseksualce na subotnjem Prideu u Zagrebu i njihove fotografije, u što većoj rezoluciji postave na internet.

Autor stranice ističe da mu je cilj 'zaštititi građene Hrvatske s ukazivanjem na homoseksualni dio stanovništva'. Na koji način ovom stranicom građane misli zaštititi, autor nije precizirao.

Krunoslav Borovec je za Dnevnik.hr rekao da je policija već primila prijavu te je slučaj proslijeđen krim-policiji koja anlizira stranicu. Ukoliko krim-policija utvrdi da nema ničeg kažnjivog konzultirat će se s Državnim odvjetništvom što se može učiniti. MUP je obavijestio i Agenciju za zaštitu osobnih podataka.

Autor stranice sam napominje da su sve slike na ovoj stranici slikane na javnim skupovima i da samim time ničija privatnost nije narušena.

No, zadnju riječ će imati državne institucije. Treba priznati da im nije lako postupati u ovakvim slučajevima. U vezi Faqcebook stranice jučer je Borovec Borovec rekao kako je to kompleksno istraživanje, a zbog servera u inozemstvu, bit će im potrebna međunarodna pomoć i suradnja da se otkrije tko je pokrenuo tu skupinu za širenje mržnje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gay pride