A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ranjenik.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

NATO u ofenzivi: Snažne eksplozije potresle Tripoli | Politika+
Hrvatska

NAPAD NA GADAFIJA: NATO u ofenzivi: Snažne eksplozije potresle Tripoli

Libijski pobunjenici nastavili su u utorak napredovanje od Misrate prema Tripoliju, gdje su ih zaustavili leci kojima je NATO zasuo položaje za koje se smatra da drže snage Moamera Gadafija

FOTO: Foto: AFP/PIXSELL
Piše: VLM

Snažne eksplozije potresle su u noći s utorka na srijedu Tripoli, odakle su se prema nebu uzdizali plamen i dim, a libijska državna televizija objavila je da je NATO bombardirao civilne i vojne ciljeve u gradu Al-Jufri u središnjoj Libiji.Libijski pobunjenici nastavili su u utorak napredovanje od Misrate prema Tripoliju, gdje su ih dočekali leci kojima je NATO zasuo položaje za koje se smatra da drže snage Moamera Gadafija upozoravajući na nove napade.

Pobunjenici tvrde da su leci, namijenjeni Gadafijevim snagama, pali izravno na pozicije pobunjenika - zauzete u borbama tijekom posljednjih dana.

Neke pobunjeničke skupine povukle su se sa svojih položaja strahujući da će ih NATO-ovi bombarderi zamijeniti s Gadafijevom vojskom, prenosi Reuters.

Na jednom od letaka Saveza bilo je napisano: "NATO će upotrijebiti sva svoja sredstva da uništi oklopna vozila koja ugrožavaju živote civila. Prekinite borbu. Kada budete vidjeli helikoptere, za vas će biti prekasno".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ofenziva, Nato, bombe, TRIPOLI