A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/stadion.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uefa odbila delegaciju HNS-a, sudi strogi Partl | Politika+
Sport

RUSANOVA U STRAHU: Uefa odbila delegaciju HNS-a, sudi strogi Partl

Predsjednik Disciplinske komisije je Austrijanac dr. Partl, koji je Dinamu odrapio najveću kaznu u povijesti, 200.000 eura.

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Iako je bilo planirano, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i Zoran Cvrk u četvrtak ipak neće putovati u Nyon na sjednicu Disciplinske komisije Uefe, na kojoj će se odlučivati o kazni našem savezu nakon disciplinske prijave za lošu organizaciju utakmice Hrvatska - Gruzija u Splitu.– Razgovarali smo s glasnogovornikom Uefine Disciplinske komisije i rečeno nam je kako nije običaj da u prvostupanjskom postupku dolaze delegacije saveza na sjednicu. Bio bi to presedan, naše je očitovanje o prijavi došlo u Uefu, a tek u drugostupanjskom, žalbenom postupku, pozivaju se na sastanak i predstavnici saveza – rekao je Srebrić.

U očitovanju je naglašeno da je HNS učinio sve kako bi što bolje organizirao utakmicu s Gruzijom. Uložena su i dodatna sredstva u iznajmljivanje brojača ulaznica, pa u videonadzor, kontrola ulaska i izlaska bila je vrlo stroga. Bilo je angažirano i 30 posto više osoba nego što se obično angažira za takve utakmice, a organizaciji se prišlo kao da je riječ o utakmici najvišeg rizika.

Vidjet ćemo hoće li Uefa uvažiti navedeno, sastanak Disciplinske komisije počinje u 10 sati.

– Na dnevnom redu ima dosta predmeta, tako da ćemo rješenje dobiti tek popodne – kaže Srebrić.

Inače, predsjednik Disciplinske komisije Uefe je Austrijanac dr. Thomas Partl, a uz njega će o kazni odlučivati još pet vijećnika. Partl je iskusan kad je riječ o kažnjavanju naših klubova, konkretno Dinama. Za huliganske nerede na utakmicama Europske lige (2008./2009.) s Tottenhamom, Udineseom (u gostima) i Spartakom (u Zagrebu), Partl je plavima odredio kaznu od čak 200.000 eura, najveću u povijesti klupskog nogometa! No, Žalbena je komisija kaznu smanjila na 50.000 eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazna, disciplinska komisija, HNS, Uefa