A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mamic.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gorica kao prvak ne može među prvoligaše, Uljan dao ostavku! | Politika+
Sport

NOVA LAKRDIJA: Gorica kao prvak ne može među prvoligaše, Uljan dao ostavku!

Gdje će reprezentacija igrati s Izraelom bit će odlučeno na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Velika Gorica, grad 20 kilometara južno od Zagreba, ipak u sezoni 2011./2012. neće imati nogometnog prvoligaša. Iako su među drugoligašima bili najbolji, Izvršni odbor HNS-a odlučio je da Velikogoričani ne mogu biti novi članovi elitnog razreda.


Spašena Istra 1961

– Po slovu HNS-ova zakona, klub koji domaće utakmice ne igra u svojem gradu ili svojoj općini, nema pravo nastupa u Prvoj HNL. Isti je slučaj i s Pomorcem, pa je tako Istra 1961., iako je na travnjaku ispala, ipak ostala u Prvoj HNL. Isto je bilo prošle godine u slučaju Solina – obrazložio je najzanimljiviju odluku jučerašnje sjednice pravnik HNS-a Vlado Iveta.

– To je slika velikog nereda u HNS-u. Gorica i Pomorac su žrtve volje pojedinaca i zbog toga napuštam Izvršni odbor HNS-a – rekao je Miroslav Uljan.

Gorica, koja je bila dobila licenciju, a Pomorac nije (zbog slabijeg intenziteta gradnje na stadionu u Kostreni), poziva se na to da u pravilniku Odjela za licenciranje stoji da Izvršni odbor može razmatrati mogućnost da se nekom klubu može izaći ususret, te pričekati da se dovrše radovi na stadionu, a da se tih nekoliko utakmica igra u drugom gradu i općini. I tu je taj rascjep unutar nogometne kuće. Čelni ljudi HNS-a, koji svake godine mijenjanju svoje propise i pravilnike, pa jedan dan vrijede jedni zakoni a drugi dan drugi, zapravo su veliki problem našeg nogometa. Jer, dok god se ne postave pravila igre, a to je da klub mora prije početka sezone biti na čistom za što igra, bit će takvih situacija.

Istra, koja ima lijep stadion, te Lokomotiva, koju čuva gazda hrvatskog nogometa, tako mirno kreću u pripreme. Lučko također, jer ima tu sreću da spada pod grad Zagreb, te će utakmice igrati u Kranjčevićevoj ulici.

Ispada pet klubova

U sezoni 2014./2015. Prva HNL imat će deset klubova, Druga također deset, što je zapravo idealno za naš nogomet. Igrat će se četverokružno. Dakle, u sezoni 2011./2012. Prva HNL imat će 16 klubova, ispast će pet klubova, pa će tako u sezoni 2012./2013. Prva HNL imati 12 klubova. Sve tako dok ne dođemo do te idealne lige od 10 klubova.

Još se ne zna hoće li Hrvatska protiv Izraela 6. lipnja igrati u Zagrebu ili Splitu.

– Tu odluku nismo mogli donijeti ishitreno – objasnio je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hnS, Gorica, Istra 1961