A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/stjepan%20kožić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Umirovljenici prijavili župana Kožića zbog krivotvorenja isprava | Politika+
Zagreb

PROZIVKA: Umirovljenici prijavili župana Kožića zbog krivotvorenja isprava

Prozvani zagrebački župan optužbe je nazvao lažima, kao i direktor Mikulčić.

FOTO: Marko Prpić/Pixell
Piše: VLM

Čelnici Stranke umirovljenika prijavili su Državnom odvjetništvu Stjepana Kožića (HSS) župana Zagrebačke županije i njegove suradnike zbog, kažu, krivotvorenja službenih isprava.

 

Kako su rekli na konferenciji za novinare u ponedjeljak, Lazar Grujić i Milivoj Špika iz Stranke umirovljenika, Kožića i suradnike prijavili su da su krivotvorili službene isprave ne bi li za ravnatelja Uprave županijskih cesta (ŽUC) imenovali velikogoričkog HSS-ovca Ivana Mikulčića.

90 milijuna kuna

Gruić, naime, ističe da je kao predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a tražio da se imenuje drugi kandidat koji je imao prednost pri zapošljavanju kao nezaposleni branitelj.

– Bilo je pritisaka i prijetnji, no nisam pristao da donesem nezakonitu odluku – kaže Grujić. Špika (SU) pak dodaje da se razlog forsiranja imenovanja Mikulčića na ovo mjesto krije u činjenici da on na taj način može utjecati na dodjeljivanje unosnih poslova gradnje i održavanja prometnica. ŽUC, navode, raspolaže s oko 90 milijuna kuna godišnje, od kojih oko 80 posto daje tvrtki Županijske ceste za izvođenje radova. Prozvani direktor Mikulčić opovrgava tvrdnje umirovljenika.

"Nije prekršen zakon"

– Javio sam se na natječaj nakon intervjua za to radno mjesto. Zaključili su da sam ja kvalitetniji kandidat. Moj protukandidat uložio je žalbu, to je odbijeno, a i drugostupanjska komisija Državnog inspektorata također je tu žalbu odbila. Kod mene su bili i iz Uskoka i kad sam im dao to rješenje žalbe shvatio sam da je i njima sve jasno – ispričao je Mikulčić. Zagrebački župan, Stjepan Kožića, za prijavu je doznao od novinara.

– Šire se laži. Nadležna tijela svojim rješenjima utvrdila su da imenovanjem nije prekršen Zakon o braniteljima – rekao je župan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Župan, Ivan Mikulić, Stjepan kožić