A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/antonija%20bilic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uhićen bjegunac Dragan Paravinja | Politika+
Crna kronika

KRAJ POTJERE: Uhićen bjegunac Dragan Paravinja

Policija RS objavila u Donjim Srđevićima uhićen je Dragan Paravinja

FOTO: Dnevnik.hr
Piše: Politikaplus

U 13.30 sati održat će se izvanredna konferencija za novinare u Banjoj Luci povodom uhićenja Paravinje koji se dovodi u vezu s nestankom 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić.

 

Nakon četri dana potrage, policija je uhvatila odbjeglog vozača koji je povezao Drnišanku Antoniju Bilić u svom kamionu na dan njezina nestanka. Kako neslužbeno doznajemo Policija s uhićenim Paravinjom  krenula je prema Banja Luci.

Uhitili smo ga u selu Donji Srđevići u kojem se krio posljednja tri dana. Noću se skrivao u napuštenim objektima, a danju u šumi gdje je i uhićen. Nije mogao pružati otpor. Pokušao je bježati, ali mu nije uspjelo - izjavio za Večernji list Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske

 

Četiri ronioca od jutros pretražuju jezero, dok ostali specijalci pretražuju okolno područje. Jezero se, inače, nalazi nekih 100-tinjak metara od kuće u kojoj je boravio Paravinja. Policija je nakon dolaska onemoguććila pristup jezeru i okolnom području.

 

Vještačenje tragova koji su očevidom izuzeti u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni Dragan Paravanja je završeno i postoji dokaz da je Antonia bila u spornom kamionu. Potvrdio  je to glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec javlja Dnevnik.hr

 

U naknadno objavljenom priopćenju na internetskim stranicama MUP-a stoji da je usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona, odnosno vlasi kose, i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonija nalazila u kamionu.

 

Analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNK profil ženske osobe koji se podudara s DNK profilom dobivenim iz krvi majke nestale. Dnevni Avaz javlja, pozivajući se na anonimni izvor, kako MUP RS vjeruje da je on i dalje živ, unatoč oproštajnoj poruci koju je jučer ostavio.

- Analizirali smo pismo i zaključili da je imao namjeru da se ubije, ali da je odustao. On se u poruci ispričava "što je to uradio u tvojoj kući", a nije ništa učinio. Policije Hrvatske i RS sigurne su da je imao namjeru dignuti ruku na sebe, ali je iz nekih razloga odustao - izjavio je izvor za Avaz.

MUP Hrvatske utvrdio je zašto je Paravinja ponio ronilačko odijelo.

- Odijelo je uzeo u Hrvatskoj. Supruga ga je dovela do Slavonskog Broda i na granici Hrvatske i BiH, preplivao je, a zatim došao u Srbac. Sigurno je da je ostvario kontakt sa nestalom djevojkom. Provjerama signala na mobitelu, u vrijeme nestanka Antonije Bilić, utvrđeno je da su se oboje kretali istim smjerom- rekao je sugovornik Dnevnog Avaza.

 

Supruga odbjeglog vozača potvrdila je da je poruka koja je nađena u kući u Donjim Srđevićima napisana njegovim rukopisom. Kako nam javljaju, policija Republike Srpske je nakon opsežne potrage na terenu objavila kako vjeruje da je Paravinja još živ, iako je u poruci nagovijestio mogućnost samoubojstva.

 

Policija je upala u kuću u Donjim Srđevićima, udaljenu 300 metara od kuće ujaka Dragana Paravinje, gdje je pronađeno navodno oproštajno pismo odbjeglog vozača u kojemu piše da će počiniti samoubojstvo, javljaju novinari Jutarnjeg koji izvještavaju s područja općine Srbac.


Policija je izvijestila kako se iz pisma može zaključiti kako je Dragan Paravinja sinoć gledao vijesti na televiziji. Navodno je napisao kako samoubojstvom želi spasiti svoju obitelj.

Na teren su poslane i dodatne policijske snage iz Banjaluke, a u Donjim Srđevićima se očekuje i dolazak ministra unutarnjih poslova RS-a Stanislava Čađe, koji bi trebao medije izvijestiti o tome da li je paravinja uhićen ili ne.Policija Republike Srpske i dalje intezivno pretražuje šumu na obroncima planine Motajice kod Srpca u koju je pobjegao vozač kamiona Dragan Paravinja. U potragu su se uključili i lovci

 

Nakon saslušanja na slobodu je pušten Paravinjin ujak iz Donjih Srđevića kod kojeg je Paravinja došao u goste,a supruga bjegunca zadržana je u pritvoru nakon privođenja. Policija je dala detaljan opis osumnjičenog i zatražila od građana Srpca i obližnjih mjesta Dervente, Prnjavora, Laktaša i Gradiške da surađuju u potrazi za bjeguncem, prenose Nezavisne Novine.

Gostujući u programu RTRS-a ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da potraga i dalje traje, te da će prestati tek kada uhite Paravinju. Rekao je da su sinoć oko 22:30 u potragu uključeni odmorni psi tragači, te da ne namjeravaju odustati. Potraga, prema njegovim riječima, traje visokim intenzitetom.

Kako  je javio izvjestitelj Nezavisnih novina s terena Nikola Morača, nešto prije 22 sata sinoć su se iz šume čuli pucnjevi. Ispostavilo se da su to bili lovci koji također sudjeluju u potrazi.

 

Osim supruge, zbog skrivanja Paravinje uhićen je i njegov rođak, potvrdila je policija BiH

NOVO! - Stanislav Čađo, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske rekao je za Dnevni Avaz da je supruga Dragana Paravinje na kriminalističkoj obradi u Banjoj Luci. Avaz neslužbeno saznaje da se Paravinja nalazio svega metar od policajaca kada im je uspio pobjeći.

 

Osim supruge, zbog skrivanja Paravinje uhićen je i njegov rođak, potvrdila je policija BiH za Dnevnik.hr. Portal 24sata piše da se Paravinja kreće po nepristupačnom terenu u smjeru planine Motajice. Kada je posljednji put viđen, na sebi je imao crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave tenisice. Visok je 180 centimetara, ima smeđu kosu, plave oči, izražene jagodice i spojene obrve. Policija Republike Srpske poziva stanovnike Srpca, Laktaša, Gradiške i okolnih mjesta da prijave ako vide osobu sličnog opisa.

 

Odbjegli Dragan Paravinja je u Srbac došao sa suprugom Milijanom u posjet njenoj rodbini, pišu Nezavisne novine, dodajući da je supruga uhapšena. Za njim tragaju sve raspoložive jedinice, koje zajedno s psima tragačima i helikopterima pretražuju težak i nepristupačan teren. Paravinja nije evidentiran kao državljanin BiH. Navodno ima dokumente Srbije i Hrvatske.

 

Paravinja je na području Donjih Srđevića ostavio svoj kamion te se pješice uputio u šumu. U potjeri sudjeluje velik broj policajaca koji očekuju njegovo uhićenje svakog trenutka, javlja 24 sata.

 

Kako piše Jutarnji list, MUP Republike Srpske potvrdio je da Paravinja još nije uhićen. Za njim se i dalje intenzivno traga na području sela Donji Srđevići kod Srpca.

 

Kako javlja Jutarnji, a prema podacima iz policijskih izvora, Paravinju su na području Republike Srpske locirali i okružili tamošnji specijalci, no uspio im je pobjeći i sada tragaju za njim.

 

Dragan Paravinja (43), vozač kamiona koji se dovodi u vezu s nestankom Antonije Bilić (17) iz Kričaka kraj Drniša, lociran je i prema posljednjim neslužbenim informacijama uhićen na području Srpca. Kako javlja Nova TV, a prema podacima MUP-a Federacije BiH, Paravinja se nalazi u kamionu, zaključao se a okružen je specijalcima tako da je uhićenje pitanje vremena.

 

Banjalučke Nezavisne novine objavile su da je uhićen na području srbačkog mjesta Donjih Srđevića. Policija iz BiH traga za njim zbog silovanja na području Istočnog Sarajeva, a za njim je još 2005. raspisana tjeralica. I u Srbiji je za njim raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja iz 2004. Živio je u obiteljskoj kući u Bilišanima. Obitelj mu je u Srbiji.

 

Dragan Paravinja, vozač kamiona tvrtke Godec beton iz Sesveta, vjerojatni je počinitelj otmice Antonije Bilić (17) iz Kričaka kraj Drniša. Kako doznaje Jutarnji list, na dan nestanka Antonije Bilić Paravinja je vozio kamion kojeg su nadležne kamere snimile u blizini lokacije na kojoj je Antonia Bilić zadnji put viđena, a isti se kamion pojavio i u blizini mjesta na kojem je lociran posljednji signal njenog mobitela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dragan paravinja, antonija bilić