A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/perkovic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sandra Perković dopingirana! | Politika+
Sport

OI POD UPITNIKOM: Sandra Perković dopingirana!

Hrvatska atletičarka bila je pozitivna na doping nakon mitinga u Šangaju i Rimu

FOTO: Arhiva
Piše: Igor Bakšaj - igor.baksaj@politikaplus.com

Europska prvakinja u bacanju diska bila je pozitivna na dopoing kontroli nakon mitinga Dijamantne lige u Šangaju i Rimu.

 

Sandra i njezin trener Ivan Ivančić priznali su rezultate A-uzorak i nisu tražili drugo testiranje. Kao razlog pozitivnosti navode kako nisu znali da se  zabranjena supstana nalazi u preparatu koji je Sandra uzimala zbog bolova u leđima.

 

Preostalo je pitanje s kakva će biti kazna. Prvotni "sudac" je Hrvatski atletski savez (HAS). Minimalna kazna može biti samo opomena, ali nije sigurno da bi tu odluku prhivatio Svjetski atletski savez (IAAF). Kada su Bugari opomenuli svoju visašicu Stambolovu IAAF ju je kaznio s dvije godine suspenzije.

 

HAS traži opciju koja bi Sandri Perković omogućila nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. te se stoga najizglednijom čini suspenzija od šest mjeseci.


Sandra je ove sezone nepobjedivom, te je bila jedna od glavnih kandidatkinja za zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i OI u Londonu, a to se sada nažalost dovodi u pitanje.

Perković je osvojila europsko zlato na prvenstvu u Barceloni, hicem u šestoj seriji, a prošle je gosine izabrana za najbolju mladu atletičarku Europe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dijamantna liga, bacanje diska, atletika, doping, SANDRA PERKOVIĆ