A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/privođenje%20paravinje.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milijan Brkić: Dragan Paravinja priznao je ubojstvo Antonije | Politika+
Crna kronika

ŠOKANTNO PRIZNANJE: Milijan Brkić: Dragan Paravinja priznao je ubojstvo Antonije

Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak maloljetne Antonije Bilić, priznao je njezino ubojstvo

FOTO: Privođenje Dragana Paravinja
FOTO: Nezavisne novine
Piše: Branko Čović

Direktor policije RS Gojko Vasić i Milijan Brkić, pomoćnik ravnatelja hrvatske policije potvrdili su da je Dragan Paravinja priznao izvršenje kaznenog dijela ubojstva Antonije Bilić te da je njezino tijelo odbacio na "jednu lokaciju".

 

Najprije smo obavjestili  njezinu obitelj, a sada smo odlučili izvijestiti i javnost, ali bez detalja jer se tijekom istrage pokazalo da se Paravinji ne može u potpunosti vjerovati .Sutra krećemo sa izvidom lokacije koju je Paravinja naveo kako bismo potvrdili ili demantirali njegove navod. Paravinja je izjavio da je u  trenutku izvršenja kaznenog dijela bio sam, te da nije imao pomagača - rekao je Brkić koji je potom na novinarski upit kojim su metodama uspjeli doći do iskaza, odgovorio "svim legalnim metodama", dodajući kako policija nije koristila poligrafsko testiranje.

 

Otkako je 7. lipnja posljednji put viđena, za Antonijom Bilić pokrenuta je velika potraga. Dragan Paravinja uhićen je danas u mjestu Donji Srđevići, u općini Srbac, samo 40 kilometara od Banja Luke.

 

- Tu se krio posljednja tri dana. Noću se skrivao u napuštenim kućama, a danju u šumi gdje je i uhićen. Pokušao je bježati, ali mu nije uspjelo -  priopćeno je iz policije Republike Srpske kojoj je Paravinjin dolazak u selo dojavio jedan od mještana.

 

Otkako je 7. lipnja posljednji put viđena za Antonijom Bilić pokrenuta je velika potraga koja je danas dala napokon prve rezultate.

Za Paravinjom je policija Republike Srpske tragala četiri dana.  U međuvremenu je njegova supruga priznala kako mu je ona pomogla u bijegu tako što ga je dovezla do Slavonskog Broda gdje je on preplivao Savu i prešao u BIH. Ona je u međuvremen prešla granicu i dočekla ga. Nakon što je policija doznala da se nalazi  u Donjim Srđevićima u jednoj kući je pronašla  poruku napisanu s unutarnje strane vrata na ormariću u WC-u, a koju je prem tvrdnjama njegove supruge upravo napisao Paravinja. U poruci je pisalo kako policija u slučaju nestale Antonije Bilić treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica na području Zalužana.

 

Policija je izvijestila da je Paravinja u poruci napisao kako će počiniti samoubojstvo da bi spasio svoju obitelj i sebe i kako strahuje od izručenja Srbiji te kako nema nikakve veze s Antonijom i da mu je ta cijela priča namještena. U međuvremenu je DNK analizom potvrđeno kako su vlasi nađene u Paravinjinom kamionu pripadale Antoniji Bilić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dragan paravinja, antonija bilić, RS, donji srđevići