A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/harry-potter-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Što ćemu sve u srpnju gledati u kinima | Politika+
Kultura

KINO PREMIJERE: Što ćemu sve u srpnju gledati u kinima

Kako se to već zna dogoditi, i u srpnju su moguća iznenađenja.

Piše: Priredio: Damir Demonja

U mjesecu srpnju imat ćemo priliku, paralelno sa svijetom, vidjeti nekoliko najvećih ovogodišnjih blockbustera. Među njima izdvajamo posljednji nastavak mega-popularnog svjetskog fenomena „Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio“, koji će se u Hrvatskoj prikazivati u 3D tehnici, u pojedinim kinima u 2D-u, a u Zagrebu i IMAX-u.

Osim ovog, zasigurno jednog od najgledanijih filmova u Hrvatskoj ove godine, premijeru će imati i novi film rađen prema Marvelovim stripovima, „Kapetan Amerika: Prvi osvetnik“, budžeta od 140 milijuna US$, s Chrisom Evansom u naslovnoj ulozi. Od ostalih filmova koji će se prikazivati u srpnju izdvajamo komediju-uspješnicu „Djeveruše“, koja je do sada u SAD zaradila preko 100 milijuna US$, a njezin producent je Judd Apatow, inače scenarist i redatelj nekih od najuspješnijih „opakih“ komedija snimljenih posljednjih godina kao što su „Preboljeti Sarah Marshall“, „Zalomilo se“ i „Junfer u 40-oj“.

„Zahtjevnija“ kino-publika imat će priliku pogledati dvije drame: jedna je „Da:bar“ redateljice i tumačice glavne uloge, oscarovke, Jodie Foster, kojoj je partner Mel Gibson, a drugi je „Ljubav i druge nemoguće potrage“ s Natalie Portman, ovogodišnjom dobitnicom „Oscara“ za Najbolju glavnu žensku ulogu. Nevjerojatne plesne izvedbe i žestoku glazbu donosi „Beat the World“, dok će ljubitelji horora moći pogledati „Labirint straha 3D“, prvi japanski horor u 3D tehnici. Kako se to već zna dogoditi, i u srpnju su moguća iznenađenja: pojava nekih nenajavljenih filmova ili promjene u prikazivanju predstavljenih.


DJEVERUŠE (BRIDESMAIDS)
SAD 2011.
Redatelj: Paul Feig
Uloge: Kristen Wiig, Rose Byrne, Jon Hamm, Maya Rudolph
Žanr: komedija
Trajanje: 125 minuta
Budžet: 32,5 milijuna US$
Zarada u SAD do 5. lipnja: 107,1 milijun US$
Distributer: Universal Pictures/Relativity Media/Blitz Film & Video Distribution
Divlja vožnja putom do braka!

Biti djeveruša najboljoj prijateljici i pomoći joj organizirati vjenčanje, san je svake djevojke. Problem nastane kada se pojavi konkurencija i želi vam preoteti posao i, još važnije, status najbolje prijateljice. Annien (Kristen Wiig) život u totalnom je kaosu. Kada joj se najbolja prijateljica zaruči, njezina jedina želja je da joj bude kuma na vjenčanju. Premda je nesretna i nema novaca, odlučuje se za sve tradicionalne skupe i bizarne rituale. Sa samo jednom prilikom da sve bude savršeno, pokazat će prijateljici i njezinim djeverušama koliko je daleko sprem¬na ići za nekoga do koga joj je stalo.

U kinima od 7. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

LJUBAV I DRUGE NEMOGUĆE POTRAGE (LOVE AND OTHER IMPOSSIBLE PURSUITS)
SAD 2009.
Redatelj: Don Ross
Uloge: Natalie Portman, Scott Cohen, Lisa Kudrow
Žanr: drama
Trajanje: 119 minuta
Distributer: IFC Films/Blitz Film & Video Distribution
Ljubav sve čini mogućim!

Mlada žena bori se s gubitkom svoje novorođene djevojčice. Istov¬remeno pokušava uspostaviti odnos s iznimno inteligentnim i osjet¬ljivim posinkom, dok joj  ljubomorna bivša žena njezinog supruga nimalo ne olakšava stvari.

U kinima od 7. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

HARRY POTTER I DAROVI SMRTI 2. DIO 3D (HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART 2 3D)
UK/SAD 2011.
Redatelj: David Yates
Uloge: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Žanr: akcijska pustolovna fantazija
Distributer: Warner Bros. Pictures/Blitz Film & Video DistributionSvejdočite epskom finalu, u 3D, najkomercijalnije franšize desetljeća!

„Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio“ posljednja je pustolovina mladog čarobnjaka, ispričana kroz dva cjelovečernja filma. Pred nama je posljednji film – veliko finale!

Bitka između dobrih i zlih sila svijeta čarobnjaka prerasta u veliki rat. Ulog nikada nije bio veći i nitko nije zaštićen. Harry Potter bit će pozvan prinijeti svoju posljednju žrtvu, dok se približava konačni okršaj s Vol¬demortom. Ovo je početak kraja.

U kinima od 14. srpnja, u Zagrebu u „CineStar Arena IMAX“ 3D i ostalim multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) u „RealD 3D“

DA:BAR (THE BEAVER)
SAD 2011.
Redatelj: Jodie Foster
Uloge: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin
Žanr: drama
Trajanje: 91 minuta
Budžet: 19 milijuna US$
Distributer: Summit Entertainment/Blitz Film & Video DistributionDa:bar može spasiti Walterov život!

Emocijama nabijena priča o čovjeku koji je odlučio ponovno otkriti obitelj i pokrenuti svoj život.

Walter Black (Mel Gibson) bio je direktor u tvornici igračaka i obiteljski čovjek, otac dvojice sinova. Sada je zatrovan osobnim demonima i boluje od depresije. Što god pokušao, nikako se ne može pokrenuti i pre¬uzeti kontrolu...sve dok mali dabar, igračka za ruku, ne uđe u nje¬gov život. To stvorenje postat će osnovno sredstvo Walterovog komuniciranja s najbližima.

U kinima od 21. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

LABIRINT STRAHA 3D (SHOCK LABYRINTH 3D/SENRITSU MEIKYÛ 3D)
Japan 2009.
Redatelj: Takashi Shimizu
Uloge: Yuya Yagira, Misako Renbutsu, Ryo Katsuji
Žanr: horor triler
Trajanje: 89 minuta
Distributer: Asmik Ace Entertainment/Blitz Film & Video DistributionPrvi japanski akcijski 3D triler!

Film prati skupinu tinejdžera koji su suočeni s činjenicom da je Yuki, njihova prijateljica iz djetinjstva, nestala, a zadnji put viđena je u kući strave u zabavnom parku. Deset godina kasnije, jednog kišnog dana, Yuki se iznenada po¬javljuje. Nedugo nakon što se ponovno susretne sa svojim prijate¬ljima, Yuki kolabira i oni je brzo odvedu u najbližu bolnicu. Tamo se, međutim, počinju događati neobične stvari i oni zajedno tonu sve dublje u događaje od prije deset godina koji su doveli do Yukinog nestanka.

U kinima od 21. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

BEAT THE WORLD
Kanada 2011.
Redatelj: Robert Adetuyi
Uloge: Tyrone Brown, Mishael Morgan, Nikki Grant
Žanr: glazbeni
Budžet: 45 milijuna US$
Distributer: Telefilm Canada/E1 Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

 


Oni žive za ples! A plešu da bi pobijedili!

Plesne ekipe pripremaju se za veliki natjecateljski turnir u Detroitu, Beat  the World, koji ugošćuje 40 ekipa iz 20 zemalja. Finalni show samo će jedne postaviti na vrh plesnog svijeta. Ulog su životni snovi, nade, pa čak i životi samih natjecatelja.

U kinima od 28. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

KAPETAN AMERIKA: PRVI OSVETNIK (CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER)
SAD 2011.
Redatelj: Joe Johnston
Uloge: Chris Evans, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving
Žanr: akcijski pustolovni ZF
Budžet: 140 milijuna US$
Distributer: Marvel/Paramount Pictures/ Blitz Film & Video Distribution

 


Otkrijte podrijetlo prvog osvetnika! Osvetite se!
 
„Kapetan Amerika: Prvi osvetnik“ usredotočuje se na rano doba Marvelo¬vog univerzuma, u kojem se Steve Rogers (Chris Evans) dobrovoljno prijavi za sudjelovanje u eksperimentalnom programu koji ga pretvara u su¬per vojnika znanog kao Kapetan Amerika. Kapetan Amerika, Bucky Barnes (Sebastina Stan) i Peggy Carter (Hayley Atwell) ujedinjuju snage kako bi se suprots¬tavili HYDRA organizaciji, na čijem čelu je zločinac Red Skull (Hugo Weaving).

U kinima od 28. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAMIR DEMONJA, KINO PREMIJERE, HARRY POTTER, FILM