A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nacional: Milan Bandić gradi cestu do parcele Petra Pripuza | Politika+
Hrvatska

AFERA: Nacional: Milan Bandić gradi cestu do parcele Petra Pripuza

Najvrednija ovogodišnja cestogradnja je prometnica koja vodi - 'nikamo'.

Piše: PolitikaPlus/Nacional

Najveća investicija Grada Zagreba u cestogradnji ove godine, vrijedna 16 milijuna kuna, je rekonstrukcija dviju cesta koje vode do zarasle parcele u zagrebačkom predgrađu Resnik. To i ne bi bila toliko iznenađujuća informacija, da se ne zna da je sljedeća velika investicija teška tek 7 milijuna kuna i biti će usmjerena na širenje sjevernog dijela zakrčene Slavonske avenije na kojoj će se izgraditi dodatni trak dug kilometar i pol.

Nacional u novom broju istražuje što se nalazi u pozadini odluke gradonačelnika Grada Zagreba da velik dio sredstava namjenjen za investicije u gradu usmjeri u izgradnju dviju prometnica koje vode - nikamo.

Naime, izgradnja prometnica povećati će vrijednost parcele velike 80 tisuća metara četvornih koja je u vlasništvu Varius nekretnina. Ime tvrtke ne govori ništa, no kada se pogleda vlasnička struktura i počne kopati po trgovačkim registrima, dolazi se do imena koje je dobro poznato hrvatskoj javnosti - vlasnika Ciosa, Petra Pripuza.

Zaraslo zemljište na periferiji Zagreba do prije pet godina bilo je samo poljoprivredno zemljište na rubu grada, a Bandić je novim vlasnicima omogućio prenamjenu, navodi Nacional

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

petar pripuz, MILAN BANDIĆ, CIOS