A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-040.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milan Bandić: Tko ne donese nove potvrde, neće upisati dijete u vrtić! | Politika+
Zagreb

SUKOB: Milan Bandić: Tko ne donese nove potvrde, neće upisati dijete u vrtić!

Skupština: Bandić krši zakon, Bandić: Odluka o vrtićima važi od sutra!

FOTO: MIlan Bandić
FOTO: Ivan Hrstić
Piše: Politika plus

I dalje traje sukob oko vrtića na relacije Bandić- Skupština. Nakon što je SDP-ov zastupnik u gradskoj skupštini Mirando Mrsić preko facebooka poručio da je Bandićevo slanje uplatnica za vrtiće nezakonito, strasti su se ponovno razbuktale.  Rezime svih zastupnika u skupštini je sljedeći: "Ne postoji zakonska osnova na temelju koje se vrtići mogu naplaćivati i do 2000 kuna. Odluku da cijene ostanu iste, 200 kuna za jaslice i 400 kuna za vrtić - donijeli smo jednoglasno".

Od 1. srpnja promjena će biti, ali to će osjetiti samo najbogatiji, kaže gradonačelnik Bandić.


Istodobno roditeljima poručuju: "Cijene vrtića neće poskupjeti i dokumentaciju ne treba skupljati".

Kome vjerovati?!? Roditelji su zbunjeni i ne znaju što da rade. I to s punim pravom - gradonačelnik poručuje zastupnicima da se uozbilje i ne štite samo svoje interese te da neće odstupiti od odluke za koju su i sami glasovali kad su izglasovali gradski proračun.

SDP: "Ne postoji zakonska osnova na temelju koje se vrtići mogu naplaćivati i do 2000 kuna. Odluku da cijene ostanu iste, 200 kuna za jaslice i 400 kuna za vrtić - donijeli smo jednoglasno."


 

- Od 1. srpnja promjena će biti, ali to će osjetiti samo najbogatiji. Oni (zastupnici u skupštini o.a.) spadaju među onih 10 posto, pa bih ih pozivam da teret krize principom socijalne pravednosti što ravnomjernije raspodjelimo, izjavio je za HTV Milan Bandić.

Zastupnici odgovaraju da gradonačelnik krši zakone jer su odluku Skupštine poduprla i tri mjerodavna ministarstva.  No kako se očito ne mogu dogovoriti, potreban je, kažu, novi rebalans proračuna. Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić očekuje gradonačelnikov prijedlog.


- Nema razloga da idem na rebalans proračuna jer su gospoda, kada su usvojila proračun 20. 12., na moj prijedlog ugradila i te kriterije i program mjera koji mene obvezuju - izjavio je za HTV Bandić, podsjetivši da je većina u Skupštini mogla to odbiti, ali nisu, jer su se bojali za svoje fotelje. Odlučno je poručio da njegova odluka stupa na snagu sutra.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAVOR BERNARDIĆ, ZAGREB, VRTIĆI, MILAN BANDIĆ