A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/gong-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GONG-ova nagrada građanskoj inicijativi 'Srđ je naš' | Politika+
Hrvatska

GRAĐANSKI AKTIVIZAM: GONG-ova nagrada građanskoj inicijativi 'Srđ je naš'

"U Hrvatskoj je potrebno isticati one aktiviste koji se trude da govore o ovakvim i sličnim značajnim društvenim problemima."

Piše: Ivan Klarić

Povjerenstvo u sastavu Viktorija Car, Jagoda Munić, Robert Tomić Zuber, Nenad Zakošek i Đorđe Gardašević većinom glasova donijelo je odluku da se nagrada GONG-a za građanski aktivizam i razvoj demokracije u 2011. godini dodijeli građanskoj inicijativi 'Srđ je naš'.

 

Htjeli su, pod krinkom gradnje igrališta za golf, izvršiti divlju apartmanizaciju ali nisu uspjeli. Unatoč raznim naporima, moćnim i javnosti poznati PR i marketinškim agencijama i zbog toga smo sretni.


- Ovo je druga po redu nagrada. U Hrvatskoj je potrebno isticati one aktiviste koji se trude da govore o ovakvim i sličnim značajnim društvenim problemima. Davajući nagrade, tim ćemo ljudima dati potreban društveni status jer ga i zaslužuju, rekao je član vijeća GONG-a i dekan zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek.

 

Zakošek kaže da su ovakvi i slični aktivisti potrebni za hrvatsko društvo da ono bude bolje i poštenije.

 

- 'Srđ je naš' je izvrstan primjer kako se građani moraju usprotiviti odlukama koje se donose mimo njih. Aktivisti inicijative 'Srđ je naš' su bili suočeni s moćnim protivnicima, ali su naposljetku izvojevali pobjedu i zbog toga su zaslužili ovu nagradu, istaknuo je Zakošek.

 

Ivo Lučić iz inicijative 'Srđ je naš' zahvalio se nagradi koja će, kako je rekao, dati poticaj njima i svim drugim sličnim inicijativama za daljni rad.

 

- Uistinu se zahvaljujem na ngradi u ime naših članova i naših podupiratelja. Priroda u Dubrovniku je godinama bila očuvana, ali su je razni moćnici željeli uništititi. Htjeli su, pod krinkom gradnje igrališta za golf, izvršiti divlju apartmanizaciju ali nisu uspjeli. Unatoč raznim naporima, moćnim i javnosti poznati PR i marketinškim agencijama i zbog toga smo sretni, rekao je Lučić.

 

Inicijativi 'Srđ je naš' otišla je GONG-ova nagrada koja se sastoji od povelje, skulpture i novčanog iznosa od 10 tisuća kuna kojeg će, rekao je Lučić, upotrijebiti za daljnu borbu, a sve u interesu društva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, ivo lučić, nenad zakošek, srđ je naš, gong