A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-520.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Željka Antunović: Morali smo Sanaderu dati plaću od 16.000 kuna! | Politika+
Hrvatska

I DALJE PLAĆAMO SANADERA: Željka Antunović: Morali smo Sanaderu dati plaću od 16.000 kuna!

"Ova odluka koju smo donijeli je administrativna odluka."

FOTO: Ivo Sanader
FOTO: Arhiv
Piše: Ivan Klarić

Saborski Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove danas je jednoglasno donio rješenje o pravu na plaću Ivi Sanaderu počevši od 1. lipnja ove godine. Riječ je o rutinskoj odluci, utemeljenoj na Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika i Zakonu o pravima i obvezama zastupnika u Hrvatskom saboru. Sanader je poslao dopis Saboru 16. lipnja da mu je od 31. svibnja prestao radni odnos u Alia savjetovanju te je zatražio donošenje rješenja o saborskoj plaći od 1. lipnja.

SDP-ovi zastupnici upozorili su na apsurdnost da netko u položaju osumnjičenika ili pritvorenika može imati pravo na zastupničku plaću, kao i to da Odbor nema mogućnosti to odbiti jer bi djelovao protiv zakona.

Bez obzira što se radi o pritvoreniku i čovjeku kojeg se sumnjiči za teška djela korupcije, po hrvatskim zakonima ima pravo na saborsku plaću.

- Ivi Sanaderu po zakonu pripada plaća i ova odluka koju smo donijeli je administrativna odluka. Bez obzira što se radi o pritvoreniku i čovjeku kojeg se sumnjiči za teška djela korupcije, po hrvatskim zakonima ima pravo na saborsku plaću, rekla nam je saborska zastupnica Željka Antunović nazvavši svoj odgovor legalističkim i administativnim. Mjesečna zastupnička plaća Ive Sanadera izračunat će se na osnovi koeficijenta i radnog staža od 30 godina i tri mjeseca i trebala bi bez dodatka iznositi oko 16.000 kuna.

 

No, ističe Antunović, SDP je i u vrijeme vlasti Ive Sanadera, ali i u vrijeme Jadranke Kosor svakodnevno upozoravao na korupciju i kriminal.

 

- Na naše opaske kako se gotovo pa svakodnevno iz državnih i javni tvrtki uzima novac i slijeva u privatne džepove, vladajuća koalicija je u Saboru odmahivala rukom. Isto je bilo i s Vladom, ali i istražnim organima koji su i nas zastupnike doveli do toga da prateći zakon moramo biti za nešto iako smo protiv. Nažalost, vrijeme u kojem je aktualna Vlada mogla zaustaviti kriminal je prošlo i sada se svi nalazimo u teškoj situaciji, zaključila je Željka Antunović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

karijere, plaće, zastupnička plaća, željka antunović, ivo sanader