A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dubrovnik-036.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovnik: U prvih pola godine 10 posto više gostiju | Politika+
Mojbiz

TURIZAM: Dubrovnik: U prvih pola godine 10 posto više gostiju

Svaki deseti dolazi iz Velike Britanije, slijede Francuzi, Nijemci i Španjolci.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dubrovnik su u prvih šest mjeseci ove godine posjetila 224.403 turista, što je 10 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a 741.817 noćenja u svim oblicima smještaja povećanje je za sedam posto, objavila je dubrovačka Turistička zajednica.

Među turistima sa više od 89 posto zastupljeni su gosti iz inozemstva.

Najbrojniji posjetitelji Dubrovnika u prvoj polovici godine bili su Britanci sa 10,8 posto udjela, te Francuzi s 9 posto udjela u ukupnom ostvarenju, zatim domaći turisti, te gosti iz Njemačke i Španjolske.

Najviše je gostiju boravilo u hotelima, 190.888 ili 10 posto više nego prošle godine. I u drugim oblicima smještaja bilježi se pozitivan trend osim u kampovima gdje je gostiju bilo manje nego prošle godine.

Lipanj je, navode iz Turističke zajednice Dubrovnika, za 7 posto bolji u noćenjima nego u 2010., a dolazaka gostiju bilo je za 9 posto više.

Iz dubrovačke Turističke zajednice napominju da su kroz elektronski statistički program započeli i evidentiranje gostiju po dobnim skupinama, a ti podaci pokazuju da je u Dubrovniku od početka godine boravilo najviše gostiju koji pripadaju dobnoj skupini između 41 i 60 godina, bilo ih je 78.651, a ostvarili su 260.383 noćenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turistička zajednica dubrovnika, dubrovnik, turizam