A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sanader se vraća zbog osvete HDZ-u | Politika+
Hrvatska

ISTRAŽIVANJE : Sanader se vraća zbog osvete HDZ-u

Prema istraživanju agencije Ipsos Puls, građani misle da će se Sanader braniti tako da prebacuje krivicu na dojučerašnje suradnike.

FOTO: arhiva
Piše: Politika Plus/ Dnevnik Nove TV

Idući tjedan  Ivo Sanader bi trebao biti izručen Hrvatskoj. Iako on tvrdi da želi što brže suđenje da dokaže nevinost, većina građani, prema istraživanju koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls, misle suprotno.


Njih 45 posto, misli kako se želi vratiti da se osveti HDZ-u, dok ih  svega 17 posto smatra da se vraća jer vjeruje u pravedno suđenje u Hrvatskoj, dok 8 posto misli kako se nada blažoj kazni. 21 posto nema stav.

Velika većina građana, njih čak 81 posto, vjeruje kako će on „utapati“ dojučerašnje suradnike, odnosno da će mu obrambena strategija biti prebacivanja krivice na druge, a da će se braniti ne svaljujući krivicu na druge misli 7 posto građana.


Čak se 57 posto slaže sa Sanaderovim tvrdnjama da će suđenje u Hrvatskoj biti pod utjecajem politike, dok svega 32 posto misli da će imati pošteno suđenje.

Zanimljivo je da 49 posto HDZ-ovaca misli da će imati pošteno suđenje, a čak 59 posto SDP-ovaca misli da će politika utjecati na odluke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izručenje, suđenje, hdz, ivo sanader, ipsos puls, agencija puls