A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/nafta-012.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Bangladešu nacionalni štrajk zbog naftnog ugovora s ConocoPhilipsom | Politika+
Energetika

ENERGETIKA: U Bangladešu nacionalni štrajk zbog naftnog ugovora s ConocoPhilipsom

Glavni grad Daka paraliziran je štrajkom.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Daka, glavni grad Bangladeša, velikim je dijelom u nedjelju bila paralizirana nacionalnim štrajkom zbog naftnog ugovora koji je vlada potpisala s američkom tvrtkom.

Većina trgovina, tvrtki i škola bila je zatvorena a gradske prometnice puste tijekom šestosatnog štrajka u organizaciji Nacionalnog odbora za zaštitu nafte, plina i luka, koji okuplja stranke ljevice.

Policajci su koristili palice protiv prosvjednika u sveučilišnom kampusu u središtu Dake, nakon što su oštetili jedan automobil i prosvjedovali, objavila je privatna novinska agencija Sheershanews, dodajući da je uhićeno 50 osoba u gradu.

Šef policije za sveučilišnu četvrt Rezaul Karim potvrdio je uhićenje 12 osoba.

Sigurnost je pojačana u gradu. Više od 8000 policajaca i pripadnika interventnih snaga obilazi strateška mjesta, pokušavajući spriječiti nasilje, kazao je.

Odbor sastavljen od čelnika nekoliko stranaka ljevice zatražio je vladino otkazivanje sporazuma o vađenju nafte zaključena s američkim divom ConocoPhillips, ustvrdivši da to podsjeća na krađu.

Državna tvrtka Petrobangla potpisala je prošlog mjeseca sporazum kojim se dopušta ConocoPhillipsu da crpi iz dvije zone u vodama Bengalskog zaljeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

energetika, nafta, PROSVJED, CONOCOPHILIPS, PETROBANGLA, bangladeš