A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/autocesta-005.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Sanader, Kalmeta i Bebić podržali su pola milijarde kuna skuplju trasu' | Politika+
Hrvatska

NOVA AFERA : 'Sanader, Kalmeta i Bebić podržali su pola milijarde kuna skuplju trasu'

Najavljivano da će 'plavi pravac' biti za 340 milijuna kuna jeftiniji od “crvenog”, no ispalo je da je skuplji za 500 milijuna kuna.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPLus/Slobodna Dalmacija

Cijena novoizgrađene dionice autoceste od Ravče do Vrgorca, koja je u četvrtak puštena u promet, trebala je biti puno niža od 1,1 milijarde kuna - tvrdi Mirko Pranić, bivši predsjednik vrgoračkog SDP-a i dugogodišnji gradski vijećnik, piše Slobodna Dalmacija.


"Osnovni razlog zbog čega se nisu odlučili za “crvenu” varijantu bila je već dogovorena cijena radova na toj dionici, dok su na sada izgrađenom potezu mogli stalno “pumpati” ukupnu cijenu izgradnje preko dopunskih ugovora."

Prema njegovim riječima, državni proračun u tom je poslu oštećen za oko 500 milijuna kuna, jer je “umjesto već ugovorene jeftinije (južnije) trase od Ravče preko padina Rilića i Staševice do čvora Ploče izabrana aktualna varijanta preko Bunine prema Vrgorcu i Novim Selima”.

 

HAC je 6. travnja 2005. potpisao ugovor o gradnji tzv. crvene varijante 19,4 kilometra duge dionice između čvorova Ravča i Ploče, vrijedan 2,13 milijardi kuna, Da je izgrađena, bila bi znatno jeftinije i bolje rješenje za Vrgorac od postojeće varijante - tvrdi Pranić i napominje da je  nedugo nakon toga došlo do promjene trase, pa je izabran sjeverniji, tzv. plavi potez preko Bunine prema budućem čvoru Ploče, za kojega je najavljivano da će biti jeftiniji za 340 milijuna kuna jeftinija od “crvene”, no ispalo je da je skuplji za 500 milijuna kuna.

- Osnovni razlog zbog čega se nisu odlučili za “crvenu” varijantu bila je već dogovorena cijena radova na toj dionici, dok su na sada izgrađenom potezu mogli stalno “pumpati” ukupnu cijenu izgradnje preko dopunskih ugovora. Preko noći su promijenili prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije kako bi dobili sve potrebne dozvole za gradnju, tvrdi Pranić, ističući da su tu promjenu podržali Sanader, Kalmeta i Luka Bebić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dalmatina, vrgorac, mirko pranić, cestogradnja, korupcija, hac, autoceste