A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Rezultati referenduma za EU bit će iznad očekivanja | Politika+
Hrvatska

DANI EU FONDOVA: Jadranka Kosor: Rezultati referenduma za EU bit će iznad očekivanja

"Vjerujem da će puno više građana izaći na referendum i reći "da" nego to pokazuju sadašnja predviđanja i ankete."

FOTO: jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Vjerujem da će rezultati referenduma za ulazak Hrvatske u EU biti iznad očekivanja, izjavila je premijerka Jadranka Kosor na današnjem skupu 2. dani EU fondova.


Vjerujem da će puno više građana izaći na referendum i reći "da" nego to pokazuju sadašnja predviđanja i ankete, rekla je Kosor govoreći na informativnom skupu o mogućnostima korištenja EU fondova.


Podsjetivši da će Hrvatska u prvih šest mjeseci članstva u EU, u drugoj polovici 2013. godine, imati na raspolaganju sredstva iz financijske omotnice od oko 800 milijuna eura, a u prve dvije godine članstva ukupno više od tri milijarde eura, Kosor je najavila da će se ta sredstva koristiti za podržavanje svih razvojnih prioriteta.


U korištenju pretpristupnih programa pomoći ostvaren je značajan napredak, pa smo tako do prošle godine imali potpisano oko 500 projekata u vrijednosti od oko 300 milijuna eura, a sada imamo potpisano više od 1000 projekata vrijednih oko 500 milijuna eura.


S približavanjem datuma ulaska Hrvatska se treba što bolje pripremiti kako bi iskoristila svoju priliku, naglasila je Kosor i pozvala sve zainteresirane, od državne do lokalne razine, uključujući i socijalne partnere, da aktivno sudjeluju u korištenju sredstava iz europskih fondova.


Također se treba naučiti dugoročno planirati, odnosno raditi strateške projekte za pet, 10 ili 50 godna, naglasila je premijerka.


Dane EU fondova organiziraju Ministarstvo financija i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU s ciljem pružanja stručnih informacija o mogućnostima korištenja sredstava iz aktualnog IPA pretpristupnog programa, kroz koji je od 2007. do danas Hrvatska povukla gotovo 750 milijuna eura. Nakon pristupanja EU-u, Hrvatska će koristiti sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda i Kohezijskog fonda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, dan eu fondova, hrvatska-eu, referendum