A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/fifa.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Englezi optužuju FIFA-u i Blattera za zataškavanje | Politika+
Sport

OPTUŽBE: Englezi optužuju FIFA-u i Blattera za zataškavanje

"Umjesto da pokrene ozbiljnu istragu, FIFA pokazuje sklonost da sve navode o korupciji svojih članova pomete pod tepih", navodi se, između ostalog u izvještaju

FOTO: Arhiva
Piše: Totalsport

Britanska vlada naručila je od parlamentarnog povjerenstva istragu debakla engleske kandidature za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine. Ista je rezultirala dokumentom na 31 stranici.

Njegov je zaključak da se od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) zahtijeva kompletna, hitna i neovisna istraga svih navoda o namještanju domaćinstava Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine, koja su osvojili Rusija i Katar, i oko kojih se proteklih mjeseci, posebice one katarske, pojavljivao bezbroj indicija o korupcijskim skandalima.

Također Velika Britanija, odnosno njezine ustanove vlasti, od FIFA-e očekuju pokretanje istrage o nečasnim radnjama Jacka Warnera, posramljenoga bivšeg Blatterova zamjenika koji je podnio ostavke na sve dužnosti nakon otkrića da je organizirao plaćanje za glasove svom jataku Mohamedu bim Hammamu u pokušaju njegove predsjedničke utakmice, a kojeg je FIFA potom odlučila osloboditi bilo kakva istražnog procesa.

"Umjesto da pokrene ozbiljnu istragu, FIFA pokazuje sklonost da sve navode o korupciji svojih članova pomete pod tepih", navodi se, između ostalog u izvještaju.

Britanci od Blattera zahtijevaju totalan remont u FIFA-inoj organizaciji, po uzoru na onu koju je proveo Međunarodni olimpijski odbor (IOC) nakon sumnji u namještanje domaćinstva Zimskih olimpijskih igara 2002. godine.

"Tražimo od gospodina Blattera da ispuni obećanje koje je dao u svom govoru prilikom osvajanja novoga, četvrtog predsjedničkog mandata. Od našega ćemo nogometnog saveza (FA), kao i od drugih nacionalnih saveza, tražiti da pritišću Blattera i FIFA-u u tom pravcu", još je jedan navod iz izvještaja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

namještanje, fifa, sepp blatter, engleska