A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/krastavac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Španjolska traži 80 milijuna eura odštete za krizu s krastavcima | Politika+
Mojbiz

AFERA E. COLI: Španjolska traži 80 milijuna eura odštete za krizu s krastavcima

Španjolska će od EU tražiti 80 mil. eura odštete za gubitke proizvođača povezane s krizom krastavca, što je ipak osjetno manja svota nego što se prvotno procjenjivalo.

Piše: Politika Plus/Hina

Španjolska vlada tražit će isplatu navedenog iznosa radi nadoknade šteta tamošnjoj industriji nakon što je Njemačka krivo optužila španjolske krastavce za epidemiju zaraze smrtonosnim sojem bakterije E.coli, kazala je u utorak španjolska ministrica poljoprivrede Rosa Aguilar.


U svibnju je njemački zavod za javno zdravstvo u Hamburgu objavio da su španjolski krastavci izvor epidemije zaraze bakterijom E.coli, koja je dosad odnijela 48 ljudskih života. Njemačka je kasnije objavila da su izvor zaraze klice povrća.

Upozorenje vezano za španjolske krastavce izazvalo je uzbunu diljem Europske unije i zadalo težak udarac španjolskim uzgajivačima budući da prodaja u cijeloj 27-članoj Uniji naglo pala.

Španjolsko udruženje izvoznika voća i povrća FEPEX procijenilo je tjedne gubitke u visini do čak 225 milijuna eura, dok je tamošnje udruženje uzgajivača COAG procijenilo ukupne španjolske gubitke u visini 350 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

e-coli, krastavci, španjolska, njemačka