A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sljivancanin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Šljivančanin na SLOBODI! Mladi Jastreb: Zločinac postaje žrtva, a žrtva zločinac! | Politika+
Crna kronika

ZLOČINAC NA SLOBODI: Šljivančanin na SLOBODI! Mladi Jastreb: Zločinac postaje žrtva, a žrtva zločinac!

Sabo: Da li je to isti sud? Naši generali za granatiranje dobiju 20 godina, a Šljivančanin dobije takvu kaznu.

FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić, Ilijana Grgić

Veselin Šljivančanin slobodan je čovjek. Bivši načelnik za sigurnost gardijske brigade JNA Veselin Šljivančanin, osuđen u Haagu na deset godina zatvora za zločin na Ovčari, pušten je na slobodu nakon izdržane dvije trećine kazne, objavio je  Haaški sud.

 

MLADI JASTREB 'Suđenje tom zločincu je bilo loše, dokazi su bili loši. Zato mi koji smo se branili već odgovaramo zbog toga što smo se branili.'

 

Odluka o puštanju na slobodu donesena je 5. srpnja pod oznakom tajnosti a objavljena je nakon što je Šljivančanin pušten na slobodu.

Odluka Haaškoga suda da 2010. izmijeni pravomoćnu presudu i smanji Šljivančaninu kaznu sa 17 na deset godina zatvora izazvala je u Hrvatskoj izrazito negativne reakcije, kao i nepravomoćna presuda prije toga kojom je bio osuđen na svega pet godina. 

 

- Sve ste rekli s time, što drugo komentirati. Suđenje tom zločincu je bilo loše, dokazi su bili loši. Zato mi koji smo se branili već odgovaramo zbog toga što smo se branili. Sa srbijanske strane postoje 'dokazi' protiv dr. Bosanac tako da će žrtva postati zločinac, a zločinac žrtva, kazao je za portal PolitikaPlus zapovjednik obrane grada Vukovara Branko Borković Mladi Jastreb.

 

ŽELJKO SABO 'Da li je to isti sud? Naši generali za granatiranje dobiju 20 godina, a Šljivančanin dobije takvu kaznu.'

 

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo također je bio šokiran kada smo mu rekli da je Šljivančanin na slobodi.

 

- Prije svega presuda je, kakva je bila Šljivančaninu, za nas bila šok. Sama kazna za Ovčaru i Vukovar je sramotna, jer to je za nas najveći zločin koji se desio, rekao je Sab i napomenuo kako je za Šljivančanina svaka kazna bila mala, a takva visina presude bila je sramotna.

 

- Kao čovjek, branitelj i bivši logoraš pitam se je li to jedan te isti sud, s obzirom da sude različito. Da li je to jedan te isti sud, kad naši generali za prekomjerno granatiranje dobiju 20 godina, a Šljivančanin za smrt 2000 Vukovaraca dobije takvu kaznu, pita se Sabo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, haški sud, haag, željko sabo, veselin šljivančanin, branko borković