A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mladen%20kruljica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Po nalogu USKOK-a uhićen general Mladen Kruljac! | Politika+
Hrvatska

MALVERZACIJE: Po nalogu USKOK-a uhićen general Mladen Kruljac!

Zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu.

Piše: Politika Plus/VLM

Generala Mladena Kruljca, zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH, prema navodima Večernjeg lista  policija je jutros uhitila po USKOK-ovu nalogu zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu.


Uz Kruljca je uhićeno još nekoliko osoba, a čitav predmet koordinira USKOK u Osijeku.

Kruljac je najviša djelatna vojna osoba koja je uhićena u novijoj hrvatskoj povijesti, a imenovan je zapovjednikom Kopnene vojske u ožujku 2007. godine, nakon što je prethodne četiri godine obnašao dužnost zamjenika zapovjednika. To je četvrta najviša pozicija u vojsci, nakon načelnika Glavnog stožera i njegova dva zamjenika.


Kruljčevo ime nije strano ni stranicama crnih kronika, a osim nikad potvrđenih optužbi za zlostavljanje sugrađana u Slavonskom brodu, generala se spominjalo u vezi s revolveraškim obračunom u tom gradu, u kojemu su smrtno stradali njegovi bliski prijatelji braća Prgomet. Tada se pričalo kako je Kruljac "šef" najmoćnijeg klana u Slavonskom brodu, što također nikada nije dokazano.


Posljednjih godina je napredovao u službi te je više puta odlikovan i nagrađen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uhićenje, general, MLADEN KRULJAC