A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Bakir%20Izetbegović%20član%20Predsjedništva%20BIH%20u%20ručuje%20priznanje%20Anti%20Vlahoviću.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ante Vlahović menadžer godine, Adris grupa kompanija godine u srednjoj i jugoistočnoj Europi | Politika+
Mojbiz

NAGRADA: Ante Vlahović menadžer godine, Adris grupa kompanija godine u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Nagrada se dodjeljuje za konkretne rezultate.

FOTO: Član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uručuje nagradu Vlahoviću
FOTO: PolitikaPlus
Piše: PolitikaPlus

Na tradicionalnoj manifestaciji izbora najmenadžera godine srednje i jugoistočne Europe, održanoj u Sarajevu, međunarodni žiri sastavljen od najuglednijih menadžera, ekonomskih stručnjaka i znanstvenika, proglasio je Antu Vlahovića „najmenadžerom“, a Adris grupu „najkompanijom 2011“.

Nagrada se dodjeljuje za konkretne rezultate, koje je menadžer postigao u praksi i konkretne korporativne rezultate, koje su ostvarili na domaćem i regionalnom tržištu. U obrazloženju stoji kako se ova nagrada dodjeljuje menadžerima i kompanijama, koji svoju državu i regiju „vuku“ naprijed u razvoju.

 

U obrazloženju stoji kako se ova nagrada dodjeljuje menadžerima i kompanijama, koji svoju državu i regiju „vuku“ naprijed u razvoju.

 

Na svečanoj ceremoniji održanoj u sarajevskom hotelu Holiday Inn, u nazočnosti predsjedavajućeg predsjedništva BiH i najviših dužnosnika te države, visokih predstavnika međunarodne zajednice te mnogobrojnih uglednika iz cijele regije, Vlahović je, preuzimavši nagradu uz ostalo, rekao: „Ovu vrijednu nagradu shvaćam kao priznanje svim zaposlenicima Adrisa i milijunima naših potrošača u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

 

U bitno promijenjenim okolnostima, kada je posve izvjesno da Hrvatska postaje 28. članicom EU-a, držim osobito važnim naglasiti potrebu da naše države ulože dodatne napore u traženju dobrih i racionalnih gospodarskih odnosa i  urede ih u interesu građana naših država i naših kompanija. Da bismo održali naša gospodarstva i očuvali radna mjesta, morat ćemo podići razinu i znanja, i konkurentnosti, i samopouzdanja. U protivnom - ostat ćemo tek notorne adrese globalnih preuzimača.“

 

ANTE VLAHOVIĆ 'Ovu vrijednu nagradu shvaćam kao priznanje svim zaposlenicima Adrisa i milijunima naših potrošača u srednjoj i jugoistočnoj Europi.'

 

Od ukupno dvije tisuće pristiglih nominacija i prijedloga, žiri je sumirao rezultate prijedloga komora, udruženja, asocijacija i pojedinaca te dodijelio ukupno tridesetak nagrada u više kategorija, koje se dodjeljuju tvrtkama, menadžerima i poduzetnicima te uglednicima iz politike i javnog života uopće, koji su pridonijeli razvoju regije.

Neki od dosadašnjih dobitnika nagrade su: Zoran Janković (gradonačelnik Ljubljane), Philip Zepter (Zepter Group), Ivica i Ante Todorić (Agrokor), Roman Glaser (Perutnina), Gregor Benčina (Jelovica), Nijaz Hastor i Nihad Imamović (Asa Prevent Group), Peter Schmid (Austrotherm), Živko Mukaetov (Alkaloid) i dr.

Ovaj prestižni izbor koji je utemeljen prije 24 godine, smatra se jednim od najrelevantnijih u ovom dijelu Europe, a vrednuje se ravnopravno sa sedam najrespektabilnijih poslovnih nagrada u svijetu, koje se dodjeljuju u New Yorku, Parisu, Londonu, Rimu, Zurichu, Madridu i Bruxellesu.

 

Nositelji projekta vrednovanja i nagrađivanja su: Nezavisna agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Europsko udruženje menadžera i časopis Euromanager te poduzetnici iz regije. Izbor se vrši prema globalno prihvaćenim pravilima koja vrednuju ostvarenja najuspješnijih korporacija i menadžera te prepoznaje one koji ostvaruju znatno više od ostalih.  
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nagrada, adris grupa, ante vlahović