A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-040.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bandić: Od rujna 10-15 posto jeftinije parkiranje u garažama | Politika+
Zagreb

PARKIRANJE : Bandić: Od rujna 10-15 posto jeftinije parkiranje u garažama

Bandić želi da cijene i zone parkinga predlaže on, a izglasavala bi ih Gradska skupština.

FOTO: Ivan Hrstić
Piše: Ilijana Grgić

- Na bazi analitičkog pristupa, već sada se vidi prostor za smanjene cijena parkiranja u garažama i povećanje prihoda Zagrebprkinga, najava je gradnočelnika Zagreba Milana Bandića. Smanjenje bi  trebalo biti u rujnu nakon podrobnije analize.

BANDIĆ: "Bio bih sretan da spustimo kunu dolje, ali to ćemo učiniti ne napamet, već na bazi analize."

Iako nije precizirao o kolikom se smanjenju radi, Bandić je istknuo da se već sada vidi mogućnost za 10-15% manje cijene te 10% veće prihode. Sve to bazirano na dosadašnjim podacima popunjenosti 6 javnih garaža i garaže Rebro, koja se kreće od 70%, koliko je popunjenost garaže Tuškanac, do svega 30% koliko je ona u graži Svetice.


- Nije nam cilj visiti nad Zagrebparkingom. Ne želimo predlagati nešto što će Zagrebparking staviti u bed. Bio bih sretan da spustimo kunu dolje, ali to ćemo učiniti ne napamet, već na bazi analize, rekao je Bandić.

Na sjednicu Gradske skupštine bit će poslan i prijedlog odluke za uređivanje parkinga u Zagrebu. Odnosno tko određuje zone i cijene parkinga. Bandić je u svojoj odluci predložio da to bude gradonačelnik na prijedlog sektora za promet Gradske uprave. Jednostavno rečeno, prijedlog odluke cijene i zone parkinga predlagao bi gradonačelnik, a izglasavala bi ih Gradska skupština.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagrebparking, parkiranje, javne garaže