A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/julian-assange-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

WikiLeaks na kratko zaobišao embargo na donacije | Politika+
Hrvatska

WikiLeaks na kratko zaobišao embargo na donacije

Tvrtka partner WikiLeaksa našla novu banku za zaprimanje donacija, no nije dugo trajalo.

FOTO: Julian Assange se prije neki dan Mastercardu osvetio u video spotu
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Tvrtka partner WikiLeaksa ovoga je tjedna našla novu banku za zaprimanje donacija preko kartica Visa i Mastercard no prekid višemjesečnog embarga bio je samo privremen jer je banka zaustavila uplate u roku od nekoliko sati, rekle su agenciji Reuters dvije osobe upoznate sa slučajem.


Obrađeno je manje od 100 donacija prije no što je Valitor blokirao uplate.

Visa i MasterCard su u prosincu blokirale donacije WikiLeaksu no u četvrtak su iz tvrtke DataCell koja proslijeđuje uplate rekli da može ponovno obrađivati donacije grupi Juliana Assangea.


Islandska banka Valitor pristala je prihvaćati uplate koje obrađuje DataCell ali iz DataCella nisu Valitoru rekli da će te uplate uključivati donacije WikiLekasu, prenosi Reuters iz svojih izvora.


Valitor je blokirao donacije WikiLeaksu putem Vise i MasterCarda u petak i prekinuo ugovor s Datacellom, rekao je Reutersov sugovornik. Obrađeno je manje od 100 donacija prije no što je Valitor blokirao uplate.


Glasnogovornica Vise za Europu rekla je da je Visa obustavila prihvaćanje uplata čim je uočila kome su donacije namijenjene, a iz MasterCarda su rekli da nisu promijenili svoje stajalište u vezi embarga na donacije za WikiLeaks.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

valitor, datacell, visa, mastercard, wikileaks, donacije