A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/POLICIJA.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Rat taksista: S više od 80 vozila blokirali promet kod kolodvora! | Politika+
Zagreb

SPRIJEČENA TUČNJAVA: Rat taksista: S više od 80 vozila blokirali promet kod kolodvora!

Policija sinoć na Autobusnom kolodvoru spriječila masovnu tučnjavu taksista.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Rat zagrebačkih taksi prijevoznika nastavlja se, a čini se da im je mjesto redovitih okršaja postao Autobusni kolodvor. U petak je policija, kada se pojavila ispred kolodvora na dojavu anonimnog građanina, zatekla kaotičan prizor.


Prema njihovoj procjeni, oko 80 do 100 taksija Radio Taksi Zagreba i Cammea parkiralo se nasred ceste, a njihovi su vozači revno častili jedni druge uvredama i psovkama. Zbog njihova je okršaja desetak minuta trajao zastoj na okolnim prometnicama u blizini kolodvora sve dok policajci taksiste nisu doveli u red i spriječili moguće daljnje okršaje.


Policija je podnijela dvije prekršajne prijave za kršenje javnog reda i mira. Prvu je zaradio vozač Radio Taksija Mark P. (35), već poznat po incidentu otprije dva tjedna na istom mjestu, kada je, prema tvrdnjama iz Taksi Cammea, rekao konkurentskom kolegi: “Neće biti mira dok ne počnu padati mrtve glave”, a zatim ga je udario glavom u glavu te mu razbio nos i lakše ga ozlijedio.


Inače je evidentiran u policijskim dosjeima po prijetnjama, nasilničkom ponašanju i imovinskim nedjelima. Drugu prijavu u petak je zaradio i P. M. (26), taksist Cammea, koga su napali na Plesu ovoga tjedna. On je također policiji otprije poznat po prijevarama i drogi.

Nešto prije 23 sata na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru policija je jučer spriječila masovnu tučnjavu vozača Cammea i onih Radio Taksi Zagreba.

- Bit će krvi na cesti. Neka policija počne raditi svoj posao i neka nas zaštite - ljutit je bio Mark, jedan od vozača Radio Taksija koji nam je na licu mjesta ispričao kako je “stare” vozače okružilo 30-ak Cammeovih radnika.

S druge strane, taksisti Cammea tvrde da je do incidenta došlo jer ih je konkurencija provocirala nakon čega su pozvali “pojačanje”.

Policija će podnijeti prijave protiv sudionika svađe zbog remećenja javnog reda i mira.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

taxi, cammeo, radio taxi