A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Xbrodosplit-006.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Brodosplit ugovorio gradnju broda za prijevoz teških tereta | Politika+
Tvrtke

BRODOGRADNJA: Brodosplit ugovorio gradnju broda za prijevoz teških tereta

Riječ je o sofisticiranim brodovima kakvi još nisu građeni u hrvatskim brodogradilištima.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Brodogradilište "Brodosplit" i nizozemska brodarska tvrtka "Jumbo Shipping" ugovorili su gradnju broda za prijevoz teških tereta (tzv. heavy lift broda), s mogućnošću gradnje još dvaju brodova.


Riječ je o sofisticiranim brodovima kakvi još nisu građeni u hrvatskim brodogradilištima. Gradnja toga broda dužine 152 metra i širine 27 metara, kojemu će nosivost pri gazu od 8,1 metara biti 14 tisuća tona, ugovorena je ovoga tjedna u Rotterdamu, a njegova isporuka predviđena je za prvu polovicu 2013. godine, priopćila je Služba za odnose s javnošću toga splitskog brodogradilišta.


Tvrtka "Jumbo Shipping" jedan je od vodećih svjetskih brodara za prijevoz teških, odnosno dimenzijama velikih, tereta, a ugovoreni brod koji će se graditi u splitskom brodogradilištu bit će najveći u njihovoj floti, navodi se u priopćenju. Dodaje se da će se brod graditi u klasi Loyd registra.


Brod će biti opremljen s dvije dizalice pojedinačne nosivosti od 1100 tona. Brzinu od 17 čvorova osigurat će mu dva motora snage po 4500 kW pri 750 okretaja u minuti, rekli su u splitskom brodogradilištu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brodogradnja, brodosplit, brodogradilište, jumbo sipping