A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/volga%20brod.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na Volgi potonuo brod sa 173 ljudi, pola ih je spašeno | Politika+
Crna kronika

NESREĆA: Na Volgi potonuo brod sa 173 ljudi, pola ih je spašeno

Još uvijek ne znamo uzrok potonuća. Na brodu je bilo 140 putnika i 33 članova posade. Jedno je tijelo pronađeno. Za nestale još ne znamo ništa, rekao je glasnogovornik ministarstva Oleg Zugajev.

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Najmanje je jedna osoba izgubila život, a 88 ih se smatra nestalima nakon potonuća izletničkog broda s više od 173 ljudi na rijeci Volgi, u ruskoj republici Tatarstanu, objavili su dužnosnici ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

U rijeci je zasad pronađeno samo jedno tijelo, a 88 putnika i članova posade smatra nestalim nakon havarije broda "Bulgaria" na Volgi. Brod "Arabella" koji se nalazio u blizini iz rijeke je uspio spasiti 84 brodolomca.

 

Na brodu je bilo 140 putnika i 33 članova posade. Jedno je tijelo pronađeno. Za nestale još ne znamo ništa, rekao je glasnogovornik ministarstva Oleg Zugajev.


"Još uvijek ne znamo uzrok potonuća. Na brodu je bilo 140 putnika i 33 članova posade. Jedno je tijelo pronađeno. Za nestale još ne znamo ništa", rekao je glasnogovornik ministarstva Oleg Zugajev. Za njima iz zraka tragaju helikopteri.

Brod je plovio prema regionalnoj prijestolnici Kazanu, oko 830 kilometara istočno od Moskve, a potonuo je 80 kilometara južno od njega i tri kilometra od obale.

Ruska televizija objavila je da je "Bulgaria" izgrađena 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Služila je kao riječni kruzer na Volgi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nesreća, volga, potonuo, brod