A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir-seks-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladimir Šeks: Nisam odgovoran za propuste u slučaju obitelji Zec | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Vladimir Šeks: Nisam odgovoran za propuste u slučaju obitelji Zec

Nekorektnim i neutemljenim ocijenio tvrdnje da je, kao tadašnji javni tužitelj, odgovoran što nije uložena žalba.

Piše: PolitikaPLus/Hina

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je danas medijska nagađanja da je, kao bivši javni tužitelj RH, odgovoran za propuste u kaznenom progonu osumnjičenih za ubojstvo zagrebačke obitelji Zec 1991.

Nekorektnim i neutemljenim ocijenio tvrdnje da je, kao tadašnji javni tužitelj, odgovoran što nije uložena žalba.

 

Nakon današnje svečanosti polaganja temeljnog kamena za novi most "Drava" na autocesti A5 Šeks je, na zamolbu novinara da komentira taj slučaj, nekorektnim i neutemljenim ocijenio tvrdnje da je, kao tadašnji javni tužitelj, odgovoran što nije uložena žalba na oslobađajuću presudu optuženicima za to ubojstvo.

Ustvrdio je kako je pismeni otpravak prvostupanjske oslobađajuće presude u tome predmetu došao u državno odvjetništvo 5. studenog 1992., a on je dužnost javnog tužitelja prestao obnašati 16. kolovoza te godine.

Stoga je odbacio mogućnost da je on odgovoran za propuste u pravosuđu, koji su rezultirali neprocesuiranjem okrivljenih za to ubojstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLUČAJ DRAVA, OBITELJ ZEC, VLADIMIR SEKS