A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/anto%20nobilo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anto Nobilo: Ako Jadranka Kosor ne dođe na saslušanje, tražit ću od USKOK-a da je ispita! | Politika+
Hrvatska

INA-MOL: Anto Nobilo: Ako Jadranka Kosor ne dođe na saslušanje, tražit ću od USKOK-a da je ispita!

'Premijerka je sudjelovala u priči oko Ine i MOL-a i o tome zna puno više nego što priznaje.'

FOTO: Anto Nobilo
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

S odvjetnikom bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, Antom Nobilom, razgovarali smo u povodu slanja poziva za saslušanje premijerki Jadranki Kosor, Predsjedništvu HDZ-a i članovima Vlade iz 2008.  o ugovoru s MOL-om koje je Nobilo poslao prije nekoliko dana.

 

Zašto ste se odlučili na ovaj potez i pozvali gotovo sve ljude iz vrha HDZ-a unatrag nekoliko godina?

 

Novi Zakon o kaznenom postupku (ZKP) navodi da je istraga stranačka, što znači da sve istražne radnje, od saslušanja svjedoka, vještaka i prikupljanja materijalnih dokaza, mogu provoditi tužitelji, ali jednako tako i branitelji. Budući da USKOK smatra kako su Kosor i ministri u njenoj vladi izmanipulirani i potpuno nevini u predaji Ine Mađarima, poslao sam im poziv za saslušanje, i to u svome uredu u Amruševoj ulici.

 

Vjerujete li da će predsjednica Vlade Jadranka Kosor i ostali članovi vrha HDZ-a uistinu doći na saslušanje?

 

U pozivu premijerki i njenim ministrima naznačio sam datum i vrijeme kada ih namjeravam saslušavati, a pritom sam im dao tjedan dana vremena za pripremu. Sada uistinu ne želim spekulirati hoće li doći ili ne. Pričekajmo pa ćemo svi zajedno vidjeti. No, ako ne dođu, a na što imaju pravo po Zakonu o kaznenom postupku, i za to imam rješenje.

 

'Prema rezultatima istrage koju smo moj tim i ja proveli, premijerka Kosor je aktivno sudjelovala u cijeloj priči oko Ine i MOL-a i samim time ona zna o tome svemu puno više nego što priznaje.'

 

Koje?

 

Zakon o kaznenom postupku daje pravo odvjetniku na čije saslušanje građani ne dođu da zatraži ili od USKOK-a ili od suca istrage da ih ispita. Dakle, ako gospođa Kosor i ostali ne dođu na saslušanje kod mene, ja ću izričito od USKOK-a ili suca istrage tražiti da ih oni ispitaju.

 

Zašto je u cijelom ovom postupku važno ime Jadranke Kosor?

 

Ona je važna jer je, prema rezultatima istrage koju smo moj tim i ja proveli, premijerka Kosor aktivno sudjelovala u cijeloj priči oko Ine i MOL-a i samim time ona zna o tome svemu puno više nego što priznaje.

 

Mislite li da svjedočenjem Jadranka Kosor može pomoći vašem klijentu?

 

Znam da premijerka zna puno, ali ipak ne bi spekulirao i nagađao što bi ona rekla. Pustimo sada što će ona reći ili ne, sada je najvažnije da oni dođu na saslušanje i da kažu sve što znaju.

 

I na kraju, vjerujete li da će Damir Polančec biti oslobođen krivnje?

 

Da nisam siguran u nevinost svoga klijenta, ne bih nikad preuzeo obranu gospodina Polančeca. Mislim da sam vam sve rekao.

 

Na ovu smo temu više puta zatražili i komentar kod glasnogovornika Vlade Mladena Pavića koji se na naših nekoliko telefonskih poziva nije javio. Odgovor na pitanje hoće li se vrh HDZ-a pojaviti na saslušanju kod Nobila zatražili smo i u HDZ-u, ali ni tamo nisu reagirali na naše poruke ni pozive.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mol, ina, damir polančec, jadranka kosor, anto nobilo