A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir%20gredelj_ispr.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladimir Gredelj: Savjetovat ću vrh HDZ-a da ne idu na saslušanje kod Nobila! | Politika+
Hrvatska

ODVJETNIK HDZ-a?: Vladimir Gredelj: Savjetovat ću vrh HDZ-a da ne idu na saslušanje kod Nobila!

'Nema straha ni od koga, posebno ne od Sanadera i Polančeca.'

FOTO: Vladimir Gredelj
FOTO: Cropix
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Mogu vam potvrditi da sam u procesu razgovora s HDZ-om da postanem njihov odvjetnik, rekao je u razgovoru za portal PolitikaPlus poznati bjelovarski odvjetnik Vladimir Gredelj potvrdivši tako informaciju kako HDZ planira angažirati odvjetnika.

 

'Nema straha ni od koga, posebno ne od Sanadera i Polančeca.'

- Hoću li ja uistinu postati HDZ-ov odvjetnik znati ću za dan, dva, rekao nam je Gredelj a na naše pitanje da li vladajuća stranka angažira odvjetnika zbog straha od Ive Sanadera koji krajem ovog tjedna stiže u Hrvatsku, bjelovarski odvjetnik odgovara.

 

- E to je pitanje na koje ću prvo odgovoriti ako budem angažiran! U svakom slučaju, nema straha ni od koga, posebno ne od Sanadera i Polančeca. Sanader je taj koji je u zatvoru i koji se treba bojati, istaknuo je Gredelj i nastavio.

 

- Visoki dužnosnici koji dolaze iz HDZ-a zbog svih stvari koje se događaju u zadnje vrijeme jednostavno su pretrpani poslom. S obzirom na probleme u Hrvatskoj, posebno u gospodarstvu, i na njihove obaveze i poslove, oni nemaju vremena baviti se pravnim poslovima i zato moraju angažirati stručnjaka, pojasnio je Gredelj.

 

'Hoću li ja uistinu postati HDZ-ov odvjetnik znati ću za dan, dva.'

Upitali smo ga što će, u slučaju da postane odvjetnik HDZ-a, savjetovati vrhu te stranke da učini na poziv odvjetnika Damira Polančeca, Ante Nobila, koji ih je u slučaju Ina-Mol pozvao na saslušanje.

 

- Ako ja postanem HDZ-ov odvjetnik ja tamo u ime njih neću ići a i njima ću savjetovati da ne idu. Zašto? O tome ćemo kroz nekoliko dana, naglasio je Grudelj.

 

Inače, Gredelj je prije pet mjeseci branio odvjetnika Nobila u stegovnom postupku u Hrvatskoj odvjetničkoj komori i to od optužbi koje su stigle iz Vlade, od premijerke Jadranke Kosor.

 

Na pitanje bi li bio u sukobu interesa ako preuzme zastupanje HDZ-a, Gredelj odlučno tvrdi da ne bi.

 

- Nikako! Ja sam profesionalac, Nobilo me angažirao i svoju sam dužnost obavio na njegovo zadovoljstvo. Nemamo nas dvojica problema s odvajanjem privatnog od poslovnog života. Nema šanse za sukob interesa, kaže na kraju Gredelj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, ivo sanader, damir polančec, anto nobilo, vladimir gredelj