A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/luka-bebic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Bebić nije HDSSB-u dao stanku zbog smrti Brodarca i prekinuo sjednicu! | Politika+
Hrvatska

IZBACIO IH VAN: VIDEO Bebić nije HDSSB-u dao stanku zbog smrti Brodarca i prekinuo sjednicu!

Burić je u ime Kluba HDSSB-a zatražio stanku, navevši kao povod informaciju da je umro general Brodarac, te istaknuvši da u Saboru namjerava progovoriti o okolnostima koje su dovele do smrti.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić prijepodne je na pola sata prekinuo sjednicu budući da je HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić, nakon što nije udovoljeno njegovu zahtjevu za stankom poslije koje je namjeravao govoriti o okolnostima smrti umirovljenog generala Đure Brodarca, ni nakon dvije opomene nije dopustio nastavak rasprave.

U tijeku rasprave o izmjenama jednog od zakona iz područja mirovinskog osiguranja, Burić je u ime Kluba HDSSB-a zatražio stanku, navevši kao povod da informaciju da je umro general Brodarac, te istaknuvši kako u Saboru namjerava progovoriti o okolnostima koje su dovele do smrti.

 

Burić je u ime Kluba HDSSB-a zatražio stanku, navevši kao povod da informaciju da je umro general Brodarac, te istaknuvši kako u Saboru namjerava progovoriti o okolnostima koje su dovele do smrti.
Bebić mu je poručio kako neće udovoljiti zahtjevu za stankom, jer nije u skladu s Poslovnikom, te jer Sabor nema nikakvih argumenata za raspravu o okolnostima Brodarčeve smrti, za koju je maloprije također čuo.


Naglasio je i da će Sabor dostojanstveno odati počast Brodarcu kao bivšem zastupniku i županu.

No, Burić je nastavio inzistirati na stanci, ističući da je Hrvatski sabor mjesto gdje treba progovoriti o "tim tragičnim događajima", pozivajući Bebića da ne čini presedane te zastupnicima dopusti slobodu govora u Saboru.

- Vi ste razuman čovjek, nemojte ovo činiti, poručio je Bebiću, koji je ponovio da mu neće odobriti stanku, jer ne misli da će Burić dolično govoriti o okolnostima Brodarčeve smrti, već da će "na jeftin način prikupljati političke bodove".

 

DINKO BURIĆ 'Želim govoriti o hrvatskom generalu Đuri Brodarcu, a ne skupljati političke poene.'
- Nemojte stvarati atmosferu u Saboru koju ste nažalost i pokrenuli dolaskom u saborske klupe, poručio je Buriću, pozvavši ga da se, ako je nezadovoljan njegovom odlukom, obrati Odboru za Ustav i Poslovnik.


- Želim govoriti o hrvatskom generalu Đuri Brodarcu, a ne skupljati političke poene, istaknuo je Burić, koji je na povike iz zastupničkih klupa da ga treba biti sram odgovorio kako "sram treba biti onoga tko je doveo do ovakve situacije".

 

LUKA BEBIĆ 'Nemojte stvarati atmosferu u Saboru koju ste nažalost i pokrenuli dolaskom u saborske klupe.'

Bebić je potom od ostalih zastupnika zatražio da se s njim solidariziraju i "stoički istrpe" Burića kako bi se rasprava nastavila, a zatim je i HDZ-ovca Davora Hušku pozvao da nastavi raspravu koju je Burić prekinuo, no Burić tu raspravu nije dopustio, nastavivši inzistirati na stanci.

Predsjednik Sabora uručio mu je opomenu, a zatim i opomenu s oduzimanjem riječi, a kako ni to nije zaustavilo Burića, Bebić je prekinuo sjednicu na pola sata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dinko burić, luka bebić, sabor rh, đuro brodarac