A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ante-samodol-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Samodol: Izmislio sam Cotu, a on mi se odužuje negativnom ocjenom | Politika+
Mojbiz

DOKTORAT: Samodol: Izmislio sam Cotu, a on mi se odužuje negativnom ocjenom

"Veliki je bezobrazluk da se on na takav način obračunava sa mnom."

Piše: PolitikaPlus/Business.hr

Ante Samodol, predsjednik Uprave Hanfe, u utorak je na Ekonomskom fakultetu obranio svoju doktorsku disertaciju pod naslovom "Utjecaj alokacije imovine institucionalnih portfeljnih investitora na stabilnost financijskog sustava Republike Hrvatske". Kako javlja business.hr, kao i prijava, Samodolov doktorat nije prošao glatko.

"Cote prije 2006. godine nije nigdje ni bilo...Veliki je bezobrazluk da se on na takav način obračunava sa mnom."

Uz potpise četvero članova komisije - Vlade Leke, Ivana Lovrinovića kao mentora te Mirjane Čižmešije i Zdenka Prohaske kao članova - krajem svibnja doktoratu je dodijeljena pozitivna ocjena - uz izdvojeno mišljenje petoga člana tadašnje komisije, Borisa Cote, profesora na Zagrebačkom ekonomskom fakultetu, člana Vijeća HNB-a i savjetnika predsjednika Republike Ive Josipovića, koji je napisao negativan izvještaj u kojem kaže da bi disertaciju trebalo znatnije doraditi zbog nejasno definiranog koncepta financijske stabilnosti i financijskog sustava, kao i nedovoljno objašnjenog utjecaja alokacije imovine institucionalnih portfeljnih investitora na stabilnost financijskog sektora, prema čemu ispada da je osnovna teza doktorskog rada manjkava.

Samodolov komentar bio je izrazito oštar.

"Ja sam Cotu zapravo izmislio i veliki je bezobrazluk da se on na takav način obračunava sa mnom", rekao je Samodol i ustvrdio da Cote prije 2006. godine nije nigdje ni bilo, "Prvi sam ga predstavio i doveo u Ministarstvo financija Ivanu Šukeru."

K tome, Samodol tvrdi da su on i Šuke preporučili da Cota uđe u Savjet Hrvatske narodne banke - a Cota mu se odužuje napadima kroz medije i optužbama.