A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zdjuro-brodarac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hebrang u knjizi žalosti za Brodarca: Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja ide pogrešnim smjerom | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE: Hebrang u knjizi žalosti za Brodarca: Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja ide pogrešnim smjerom

Milinović: Izvješće unutarnje kontrole i nalaz obdukcije Brodarčeva tijela trebali bi biti gotovi sutra.

Piše: PolitikaPlus

U saboru je otvorena knjiga žalosti za bivšeg zastupnika Đuru Brodarca, preminulog za vrijeme pritvora. Jedan od rijetkih koji je pisao nešto opširnije i ekspresivnije bio je - predsjednik saborskoga kluba HDZ-a Andrija Hebrang.

"Tragedija je hrvatske države da ti branitelj, general i junak Domovinskoga rata, bolestan ulaziš u hrvatski zatvor sa lisicama na rukama. Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja koju smo zajedno stvarali ide pogrešnim smjerom."

- Tragedija je hrvatske države da ti branitelj, general i junak Domovinskoga rata, bolestan ulaziš u hrvatski zatvor sa lisicama na rukama. Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja koju smo zajedno stvarali ide pogrešnim smjerom. Tvoje ime u srcima svih domoljuba ostaje neokaljano! Hvala ti i neka ti je laka hrvatska zemlja kojoj si sve dao, a ona ti se nije odužila - napisao je  Andrija Hebrang u knjigu žalosti.

Ministar zdravstva Darko Milinović od stručnjaka osječkoga Kliničkog bolničkog centra zatražio daljnju kontrolu svih okolnosti u kojima je jutros u toj zdravstvenoj ustanovi preminuo Brodarac. Prema njegovim riječinma, izvješće unutarnje kontrole i nalaz obdukcije Brodarčeva tijela trebali bi biti gotovi sutra.Također je rekaoda je Brodarac iz osječkog zatvora u bolnicu doveden još jučer u vrlo tešku stanju.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković naložio je nadzor kako bi se utvrdilo je li Brodarac bio pritvoren u odgovarajućim uvjetima. Kazao je i da je upravitelj osječkog zatvora Brodarcu nudio bolje uvjete koje on nije prihvatio, jer je bio zadovoljan postojećima.