A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir-seks-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slaven Letica: Vladimir Šeks se ponaša kao da je u doba Mao Tse-Tunga! | Politika+
Hrvatska

ŠEKS SE OKOMIO NA HEBRANGA: Slaven Letica: Vladimir Šeks se ponaša kao da je u doba Mao Tse-Tunga!

Žarko Puhovski: Šeks i Hebrang se bore za što bolju poziciju u HDZ-u!

FOTO: Vladimir Šeks se okomio na stranačkog kolegu Hebranga zbog njegovih izjava o Brodarcu
FOTO: Arhiva
Piše: Igor Bakšaj - igor.baksaj@politikaplus.com

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang jučer se prvi zapisao u knjigu žalosti za umirovljenog gerala Đuru Brodarca koja je otvorena u Saboru. Svojim je rječima Hebrang podigao dosta bure u redovima HDZ-a.

- Tragedija je hrvatske države da ti, branitelj, general i junak Domovinskog rata, bolestan ulaziš u hrvatski zatvor s lisicama na rukama. Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja, koju smo zajedno stvarali, ide pogrešnim. Tvoje ime u srcima svih domoljuba ostaje neokaljano! Hvala ti, neka ti je laka hrvatska zemlja kojoj si sve dao, a ona ti se nije odužila - napisao je Hebrang.

Potpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks u Saboru je rekao da su riječi Andrije Hebranga politički štetne i neistinite.

 

LETICA O SUKOBU U HDZ-u 'Šeks se odlučio na jedan radikalan potez, koji se koristio u Kini u doba Mao Tse-Tunga dok se Hebrang odlučio držati postratne patetike. Vjerujem da u HDZ-u do izbora neće biti nikakvih promjena i većih turbulencija.'

- O posljedicama tih izjava raspravljat ćemo i na stranačkim tijelima - dodao je Šeks.

Luka Bebić danas je ocijenio da ne vidi potrebu da Andrija Hebrang snosi političke posljedice zbog izraženog mišljenja, ali sam nije želio komentirati da je smrt generala Đure Brodarca pokazala da “Hrvatska ide u pogrešnom smjeru”.

- Ja sam uvijek suzdržan kad se radi o tome da bi nekome trebalo prigovarati za izraženo mišljenje, pa i u ovom slučaju nisam za to da se, ne znam tko je to najavio, poduzimaju neke posebne mjere oko toga ako se o nekim stvarima ne slažemo, rekao je Bebić novinarima u Saboru.

Novinare je naravno zanimao stav Luke Bebića o izjavi potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa da je Hebrangova ocjena politički štetna i najavi da će o Hebrangovoj ocjeni razgovarati stranačka tijela.

- O tome pitajte Hebranga. Ja se suzdržavam oko komentara za kojeg nemam dovoljno elemenata. Prema tome, u kojem pravcu se ide u dobrom, u kojem lošem, ima i dobrih i manje dobrih pravaca, ja to ne bih htio komentirati, rekao je Bebić.


Sveučilišnog profesora Slavena Leticu upitali smo za njegovo mišljenje napetih odnosa Hebrang - Šeks oko smrti Đure Brodarca.

- Mislim da se tu radi o različitim pristupima. Šeks se odlučio na jedan radikalan potez, koji se koristio u Kini u doba Mao Tse-Tunga dok se Hebrang odlučio držati postratne patetike. Vjerujem da u HDZ-u do izbora neće biti nikakvih promjena i većih turbulencija. Na HDZ-u je sad težak posao stvaranja izbornih lista gdje će sigurno izvisjeti neki od “stare garde” - smatra Letica.

 

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da se Šeks i Hebrang zapravo počinju boriti za mjesta na izbornim listama.

 

- Mislim da je očito da će gospođa Kosor na izbore s novim timom, u kojem će možda ostati dvojica "starih" HDZ-ovaca, a Vladimir Šeks i Andrija Hebrang su ovime počeli borbu za dva mjesta - rekao nam je Puhovski.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir šeks, đuro brodarac, andrija hebrang, slaven letica