A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zdjuro-brodarac-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Odvjetnik Šale: Bošnjaković laže! Znao je kako se osjeća i u kakvim uvjetima živi general Brodarac! | Politika+
Hrvatska

TEŠKE OPTUŽBE: Odvjetnik Šale: Bošnjaković laže! Znao je kako se osjeća i u kakvim uvjetima živi general Brodarac!

'Lažu da je sve u tom zatvoru bilo u redu.'

FOTO: Đuro Brodarac
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Ministar Bošnjaković laže! General Đuro Brodarac je kao bolesnik bio u sobi od 20 kvadrata s još pet zatvorenika i ta je činjenica njega, s visokim šećerom i tlakom, odvela u smrt, rekao je u razgovoru za portal PolitikaPlus odvjetnik preminulog generala Đure Brodarca, Petar Šale.

 

'Slažem se u potpunosti s Hebrangom jer je ova država i njene institucije zaboravila na ljude koji su ovu zemlju stvorili. Zaboravila i ostavila na vhjetrometini.' 

Šale kaže da je ministar kao i upravitelj osječkog zatvora znao kako se osjeća general Brodarac.

- Oni lažu da je sve u tom zatvoru u redu i da se general Brodarac nije žalio na uvjete. Pa da u taj zatvor uđe bilo koja nezavisna komisija istog bi ga trena zatvorila! Jučer je pred novinare upravitelj zatvora izašao i o njemu govorio kao o Sheratonu, a zaboravio je reći kako i u kojim uvjetima tamo žive zatvorenici, ogorčeno će Šale koji kaže da mu je žao što ga nakon izjava ministra i upravitelja zatvora ni jedan od novinara nije nazvao da im on iznese drugu stranu priče koja nikako nije ista onoj od ministra.

 

'Oni lažu da je sve u tom zatvoru u redu i da se general Brodarac nije žalio na uvjete. Pa da u taj zatvor uđe bilo koja nezavisna komisija istog bi ga trena zatvorila!' 

Kaže da on kao odvjetnik još uvijek nema točan uzrok smrti generala Brodarca premda su neki mediji javili da je uzrok smrti sepsa.

Šale se osvrnuo i na sukob koji je nastao u HDZ-u zbog riječi koje je Andrija Hebrang napisao u knjigu žalosti povodom smrti generala Brodarca.

- Slažem se u potpunosti s Hebrangom jer je ova država i njene institucije zaboravila na ljude koji su ovu zemlju stvorili. Zaboravila i ostavila na vjetrometini, rekao nam je Šale a na naše pitanje da prokomentira Šeksove izjave koji je rekao da je Hebrang samo naštetio HDZ-u svojim izjavama, Šale je samo rekao da ga to ne zanima te da ne želi ulaziti u političke igre.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PETAR ŠALE, ANDRIJA HEBRANG, VLADIMIR ŠEKS, dražen bošnjaković, đuro brodarac