A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zdjuro-brodarac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Preliminarni nalazi: Đuro Brodarac umro od sepse | Politika+
Crna kronika

NAKON OBDUKCIJE: Preliminarni nalazi: Đuro Brodarac umro od sepse

"Bolovao od niza bolesti, među ostalim, od dijabetesa, arteroskleroze i visokog krvnog tlaka.“

Piše: PolitikaPlus/Hina/HRT

Prema preliminarnim obdukcijskim nalazima Đuro Brodarac umro je od sepse, a kad se analiziraju različiti uzorci tkiva, znat će se točan uzrok smrti, rekao je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić.


"Bolovao od niza bolesti, među ostalim, od dijabetesa, arteroskleroze i visokog krvnog tlaka.“

Sudac Kvesić jučer je naložio obdukciju tijela generala Brodarca, koji je jučer iza 8 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.


U izjavi za Hinu Kvesić je rekao da je danas prijepodne dobio službeni nalaz patologa u kojem se „preliminarno kao uzrok smrti navodi sepsa, odnosno unutarnje krvarenje“ te kako je „iz nalaza vidljivo da je bolovao od niza bolesti, među ostalim, od dijabetesa, arteroskleroze i visokog krvnog tlaka“.


Sudac Kvesić je rekao da ne zna kad će biti gotovi kompletni obdukcijski nalazi.


Umirovljeni general Đuro Brodarac u osječku je bolnicu zbog zdravstvenih tegoba iz zatvora, u kojem je bio zbog sumnje da je počinio ratni zločin na sisačkom području 1991. i 1992., prevezen 12. srpnja.

Kako se moglo čuti u Dnevniku HRT-a, Brodarac je u zatvoru navodno većinu vremena provodio sa zatvorskim kuharima i medicinskim tehničarima, koji su brinuli za njegovo zdravlje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante kvesić, sepsa, đuro brodarac