A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/JOSIP%20ĐAKIĆ4.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Đakić: Smrt Đure Brodarca opomena je svima! | Politika+
Hrvatska

KNJIGA ŽALOSTI: Josip Đakić: Smrt Đure Brodarca opomena je svima!

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDRA-e razumije Andriju Hebranga.

Piše: Ivan Klarić

"Tragedija je hrvatske države da ti, branitelj, general i junak Domovinskog rata, bolestan ulaziš u hrvatski zatvor s lisicama na rukama. Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja, koju smo zajedno stvarali, ide pogrešnim putem. Tvoje ime u srcima svih domoljuba ostaje neokaljano! Hvala ti, neka ti je laka hrvatska zemlja kojoj si sve dao, a ona ti se nije odužila - napisao je Andrija Hebrang u knjigu žalosti nakon smrti generala Đure Brodarca. Sasvim očekivano, taj Hebrangov potez izazvao je potrese unutar vladajuće stranke. Danas je tako Vladimir Šeks pred novinarima u hrvatskom Saboru ispalio.


- Smrt branitelja i generala je opomena svima nama da se prema braniteljima treba odnositi puno opreznije i bolje nego što je to bio slučaj dosad.

- Hebrangove izjave su štetne za HDZ i hrvatsku Vladu, zborio je uznemireni Šeks premda je Hebrang netom prije rekao da nije mislio na Vladu ni HDZ nego na institucije, premda svi vrlo dobro znamo tko je posljednjih 17 godina upravljao tim institucijama.

Događa li se sukob unutar vladajućeg HDZ-a provjerili smo kod saborskog zastupnika HDZ-a i predsjednika HVIDRA-e
Josipa Đakića. Njegov je početni stav bio omotan u celofan HDZ-a,

- Hebrang je šokiran vijesti o smrti pod emotivnim pritiskom napisao što je napisao, ali pri tome je mislio na institucije koje su zanemarile branitelje, rekao je Đakić koji je, eto, poput Hebranga zaboravio da tim institucijama godinama upravlja upravo - HDZ!


Đakić kaže da je smrt Đure Brodarca zapravo opomena svima.


- Smrt branitelja i generala je opomena svima nama da se prema braniteljima treba odnositi puno opreznije i bolje nego što je to bio slučaj dosad, rekao nam je Đakić, a na naše pitanje je li uistinu Hebrangova posveta štetna za HDZ, odgovorio je.


- Jučer je bila štetna, ali danas kada je Hebrang rekao na što je točno mislio, više nije. Zapravo su mediji ti koji su njegovu izjavu shvatili kao poruku HDZ-u, a ona to nije, rekao je Đakić.


Odgovor na pitanje je li u HDZ-u izbio sukob zbog Hebranga, Đakić je pokušao izbjeći pa je samo kratko rekao.


- Ne bi ja u to želio ulaziti, o tome će raspravljati predsjedništvo stranke, rekao je na kraju saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDRA-e.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

đuro brodarac, knjiga žalosti, josip đakić, hvidra, andrija hebrang