A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/PARAVINJA.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragan Paravinja će vjerojatno biti privremeno izručen Hrvatskoj | Politika+
Crna kronika

GDJE JE ANTONIJA?: Dragan Paravinja će vjerojatno biti privremeno izručen Hrvatskoj

Ukoliko bi Paravinja bio izručen privremeno Hrvatskoj istraga bi se mogla završiti, a on bi nakon toga bio vraćen u BiH do donošenja pravomoćne presude.

FOTO: Dragan Paravinja
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/HINA

Dragan Paravinja najvjerojatnije će privremeno biti izručen Hrvatskoj da bi se u cijelosti provela istraga o slučaju nestanka Antonije Bilić.

Danas smo dobili zahtjev Ministarstva pravosuđa Hrvatske za privremeno izručenje paravinje, potvrdio je Hini pomoćnik ministarstva pravosuđa BiH Nikola Sladoje.

U Ministarstvu pravosuđa BiH prije donošenja odluke o zahtjevu iz Hrvatske moraju pričekati dokumentaciju o presudi koja je Paravinji izrečena u petak na sudu u Sokocu zbog pokušaja silovanja.

Privremeno izručenje opcija je koja je pristekla iz odredbi Europske konvencije o ekstradiciji. U tom dokumentu stoji da izručenje neke osobe drugoj državi može biti uvjetovano provedbom kaznenog postupka u državi od koje se takva osoba traži. Hrvatska bi na izručenje paravinje ipak morala pričekati donošenje pravomoćne presude za pokušaj silovanja, a to može potrajati. To bi istodobno usporilo istragu nestanka Antonije Bilić.

Ukoliko bi Paravinja bio izručen privremeno Hrvatskoj istraga bi se mogla završiti, a on bi nakon toga bio vraćen u BiH do donošenja pravomoćne presude.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

antonia bilić, nestanak, dragan paravinja, bih, ministarstvo pravosuđa